PUTIN UPOREDIO KALAŠNJIKOV I SPUTNJIK V: Imao je i novosti oko nove VAKCINE
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

sputnjik v

PUTIN UPOREDIO KALAŠNJIKOV I SPUTNJIK V: Imao je i novosti oko nove VAKCINE

„Znam da je još jedna od naših vakcina pripremljena za registraciju, Sputnik Lajt“

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su ruske vakcine jednostavne i pouzdane kao automatska puška "Kalašnjikov", posle vesti da je država registrovala verziju vakcine Sputnjik V u jednoj dozi.

„Znam da je još jedna od naših vakcina pripremljena za registraciju, Sputnik Lajt“, rekao je Putin, malo pre nego što ju je javno registrovalo Ministarstvo zdravlja.

Putin je u razgovoru tokom video konferencije sa potpredsednicom vlade Tatjanom Golikovom rekao je da su ruske vakcine zasnovane na proverenoj tehnologiji koja je takođe moderna, pouzdana i sigurna.

„Pouzdan je kao puška kalašnjikov“, primetio je Putin, dodajući da je samo citirao „jednog od evropskih stručnjaka“.

Putin se očigledno pozvao na izjavu koju je u februaru ove godine dao predsednik austrijskog Društva za infektivne bolesti i tropsku medicinu, profesor Florian Thalhamer, koji je vodeći specijalista za zarazne bolesti na Medicinskom univerzitetu u Beču, koji je rekao da je Sputnik V jednostavan, pouzdan i efikasan kao automatska puška "Kalašnjikov".

„Mislim da je sigurno u pravu: jednostavana i pouzdana kao puška kalašnjikov“, rekao je Putin.

‘Sputnjik lajt’ je verzija vakcine protiv koronavirusa koja se daje kao jedna doza. Inače vakcina Sputnjik V registrovana je u Rusiji prošle godine. U pitanju je vektorska vakcina koja je kako navodi Raša Tudej registrovana u više od 60 zemalja.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.