ODOBRENJE SVETSKIH LIDERA SE TOPI KAKO SE NASTAVLJA KORONA KRIZA: Makron ni da se mrdne sa crne tačke! (FOTO)
Svetski lideri, Foto: Printscreen/Youtube

anketa

ODOBRENJE SVETSKIH LIDERA SE TOPI KAKO SE NASTAVLJA KORONA KRIZA: Makron ni da se mrdne sa crne tačke! (FOTO)

Kako se kriza korona virusa odugovlači, ocene odobravanja svetskih lidera uglavnom su pretrpele najviše u 2021. godini

Objavljeno:

Uprkos razornom drugom talasu korona virusa koji besni u njegovoj zemlji, indijski premijer Narendra Modi ostaje političar sa najvećom ocenom neto odobravanja među odabranim svetskim liderima u anketi koja je objavljena od stranje "Morning Consult". Međutim, Modijeva ocena odobrenja je pala za 20 odsto od prošlog januara i više od 30 odsto od maja 2020. godine.

Kako se kriza korona virusa odugovlači, ocene odobravanja svetskih lidera uglavnom su pretrpele najviše u 2021. godini. Ali Modi nije jedini političar koji drži do visokog odobravanja uprskos sumnjivim brojevima korona virusa. Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador uživao je neto ocenu odobravanja od 27 procenata zaključno sa 27. aprilom 2021. godine, iako je i njegova ocena pala za 11 procenata. Nakon novog talasa infekcija početkom godine, Meksiko je postala četvrta zemlja sa najvećom smrtnošću od korona virusa na svetu.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson je izuzetak od pravila. Njegovo odobrenje je poraslo za 17 procenata od kraja januara i prešlo na pozitivnu terutoriju nakon divljeg trećeg talasa podstaknutim varijantom B.1.1.7, prećenim uspešnom kampanjom vakcinacije. Nemačka kancelarka Angela Merkel bi trebalo da prože pored Džonsona pošto njeno odobrenje pada, ostajući jedva u pozitivi, jer treći talas Covid-19 tek polako dolazi pod kontrolu u njenoj zemlji. Novom predsedniku Amerike, Džo Bajdenu, ide bolje od svog prethodnika Donalda Trampa, sa neto odobravanjem od 19 odsto i samo malim padom.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro i japanski premijer Jošišide Šuga su imali neke od najgorih ocena odobravanja u anketi, uprkos trendovima rasta. Francuskom predsedniku Emanuelu Makronu je nedostajao čak i tračak nade jer se njegovo odobrenje od -25 odsto nije poboljšavalo.

Infographic: World Leaders' Approval Suffers as COVID Crisis Drags on | Statista You will find more infographics at Statista

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Statista.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.