DA LI ĆE ZALUTALA KINESKA RAKETA PASTI NA SRBIJU? Gromada teška 22 tone leti ka Zemlji, na OVAJ dan će dotaći tlo!
Ilustracija, Foto: Printscreen youtube, Indiegun

šta se dešava?

DA LI ĆE ZALUTALA KINESKA RAKETA PASTI NA SRBIJU? Gromada teška 22 tone leti ka Zemlji, na OVAJ dan će dotaći tlo!

Pogledajte na snimku mapu gde bi trebalo da završi zalutali deo rakete

Objavljeno:

Vlasti Kine su prošle nedelje saopštile da su lansirale raketu sa opremom za njihovu svemirsku stanicu.

Raketa je potom izmakla kontroli, neki njeni delovi su izgoreli u svemiru, dok su drugi ispali iz orbite i krenuli ka našoj planeti. Svetska javnost, ali i naša je zabrinuta neizvesnošću gde bi trup 22 tone teške rakete mogao da padne na tlo osmog maja kada se očekuje gromada na Zemlji.

Da li je Srbija na meti zalutale rakete odgovor smo potražili na internetu i pronašli smo ga na Tik Toku kod studentinje astrofizike koja je dala prilično ubednjiv odgovor potkrepljen naučnim sazanjima.

" Kina je nedavno lansirala raketu u svemir, ali deo te rakete sada nekontrolisano leti po svemiru i za par dana će pasti na Zemlju i nemamo pojma gde će pasti i kakvu će štetu napraviti. Ali ne treba da se plašite toga. Potpuno je normalno, većina raketa kada lansira, jedan deo rakete se otkači i pada na Zemlju. U većini slučajeva taj deo (videti na snimku o kom delu je reč) potpuno izgori u atmosferi ili padne u okean i to je potpuno okej. Kina je izračunala gde ovaj deo treba da padne, ali pošto imamo mnogo smeća oko zemlje u svemiru, ono je izbacilo deo iz orbite", rekla je Tik-Tokerka pod nadimko Astro Aleks.

U video snimku koji je objavila na svom profilu pokazala je mapu gde bi trebalo da završi zalutali deo rakete, a na njoj su gradovi: Sidnej, Madrid, Rio de Žaneiro i Lagos.

Inače, ona je istakla da deo rakete nema šanse da završi u Srbiji.

" Ne obuhvata Srbiju, ne može da padne na Srbiju, šanse su mizerno male da deo rakete padne na naseljeno mesto. Većina zemljine površine su okeani i nenaseljeni deo", zaključila je ova mlada studentkinja koja svakodnevno svojim znanjem pokazuje da je Tik Tok mesto gde nešto ipak može da se nauči-pametno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.