VAKCINA MODERNA PROGLAŠENA NAJBOLJOM NA SVETU! ALEKSANDAR GINCBURG: "Čudna i sporna odluka"
Aleksandar Gincburg, Foto: Profimedia

SE SLAŽE SE SA ODLUKOM

VAKCINA MODERNA PROGLAŠENA NAJBOLJOM NA SVETU! ALEKSANDAR GINCBURG: "Čudna i sporna odluka"

Tvorci vakcine tvrde da je smrtnost nakon vakcinacije ruskom vakcinom mnogo niža nego kod stranih vakcina

Objavljeno:

Odluka Svetskog kongresa za vakcine – 2021 (World Vaccine Congress Washington - 2021) koji je u sredu proglasio preparat američke kompanije „Moderna“ najboljim na svetu je čudna i sporna, rekao je direktor Centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.

- Mogu reći da je potpuno nejasno po kojim parametrima se to ocenjivalo, ako se uzme u obzir visoka smrtnost od vakcina sa informacijskom RNK i preparata Astra Zeneka koja je takođe visoka, ali mnogo manja od RNK-vakcina. Čudna je to odluka. Nejasno na čemu je zasnovana, na kojim konkretnim pokazateljima, izjavio je Gincburg.

Na forumu, koji se svake godine održava u Vašingtonu, vakcina „Moderna“ je pobedila u nominaciji za „Najbolju vakcinu protiv kovida“. Kako se navodi na sajtu kongresa, vakcina koju je napravila kompanija „Fajzer“ zajedno sa nemačkim partnerom „BioNTek“ „dobila je vrlo visoku ocenu“. U užem izboru su se našli još i ruski „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), kao i preparat britansko-švedske kompanije "Astra Zeneka".

Podsetimo, u Rusiji su registrovane tri vakcine protiv kovid 19. Prva je napravljena „Sputnjik Ve“ koja je trenutno odobrena u 64 države sveta.

Tvorci vakcine tvrde da je smrtnost nakon vakcinacije ruskom vakcinom mnogo niža nego kod stranih vakcina. Tako je za „Fajzer“ prosečna stopa smrtnosti na milion doza 39,4, za „Modernu“ – 20,2, a za „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) – svega dva. Istraživanje je sprovedeno na osnovu zvaničnih podataka 13 zdravstvenih regulatora od 19. aprila.

Bonus video:

00:25

JELENA KARLEUŠA SE VAKCINISALA U ŠOPING CENTRU: Došla sva u BELOM, otkrila kako se oseća, a evo koju vakcinu je PRIMILA! KURIR TV

(Espreso/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.