POKUŠALI DA OPLJAČKAJU BLINDIRANO VOZILO: Iskustvo vozača mu spasilo život, kriminalci ostali bez ičega! (VIDEO)
Pokušaj plajčke, Foto: Printscreen Youtube

hit

POKUŠALI DA OPLJAČKAJU BLINDIRANO VOZILO: Iskustvo vozača mu spasilo život, kriminalci ostali bez ičega! (VIDEO)

Prema SA Taker, ni vozač ni radnik obezbeđenja nisu povređeni

Objavljeno:

Kriminal je veliki problem u Južnoj Africi, a to dokazuje i video snimak pokušaja video pokušaja pljačke vozila za prenos novca 22. aprila.

Kratki snimak, koji kruži po društvenim mrežama, prikazuje vozilo kojim upravljaju dvojica radnika obezbeđenja, pretrpeli višestruke pogotke naoružanih pljačkaša u pokušaju da zaustave svoju oklopljenu Tojotu Land Kruzer.

Prema SA Taker, ni vozač ni radnik obezbeđenja nisu povređeni u pokušaju pljačke, iako su osumnjičeni još uvek na slobodi.

Napad se dogodio u Pretoriji u Južnoj Africi oko 10:25 ujutru. Snimak, započinje vozačem koji je identifikovan kao Leo Prinslu, koji vozi se autoputem N4, sa kolegom vozačem / obezbeđenjem koji nije identifikovan. Posle nekoliko znatiželjnih pregleda u retrovizor, čini se da Prinslu oseća da nešto nije u redu, a pucnjava izbija ubrzo nakon toga. Nepropusni stakleni prozori na kamionu pogođeni su sa nekoliko metaka dok Prinslu pokušava da se probije kroz saobraćaj, udarajući dva vozila - bar jedno koje je prevozilo potencijalne pljačkaše - u procesu.

Prinslu je bivši član Specijalne radne grupe Južnoafričke policijske službe, grupe za specijalne operacije u okviru SAPS-a. Posebna radna grupa funkcioniše kao organizacija za spasavanje talaca i borba protiv terorizma, obučena za rad sa rizičnim pretnjama na kopnu, u vazduhu i na moru. Ovaj detalj Prinsluove karijere potvrdio je njegov trenutni poslodavac, Fortis Pro Active Defense Solutions, na Fejsbuku. Prema kompaniji, Prinslu je glavni instruktor za "kurseve usamljenog operatora".

Njegovo iskustvo je sigurno na testu tokom pljačke. Iako napad traje samo nekoliko minuta, na njega i njegovog putnika, koji je, bukvalno, putnik tokom čitave situacije, ispaljuje se nekoliko hitaca. Nesposoban da uzvrati vatru i očigledno nesposoban za vožnju, ne može mnogo učiniti osim da sluša Prinslove komande. Izgleda da nije tako opušten pod pritiskom kao njegov kolega, ali sigurno je pretpostaviti da bi to bio malo ko.

Na kraju, pljačkaši su izbegnuti i čini se da kamion koji prevozi novac, nadoklopljeni Tojota Land Kruzer serije 70 zaglavi. Ubrzo nakon što Tojota postane nepokretna, Prinslu izlazi iz vozila naoružan poluautomatskom puškom, sličnom AR-15. Snimak se nakon toga završava.

Posledice incidenta objavio je na Tviteru Jusuf Abramsžee. Prinslu i njegov partner bili su neozleđeni, mada se to ne može reći za Land Kruzer. Tojoti je oštećen prednji branik, mnogi prozori su oštećeno hitaca, a rupe od metaka izgleda da su uništile deo vrata i A-stuba na vozačevoj strani. Ovo je, naravno, mala cena za spaasen život Pinsla i njegovog kolege .

Pljačkaši su vozili Audi A5 Sportback, koji je pretrpeo mnogo veću štetu od pouzdane serije 70. Na slikama posledica objavljenih na Tviteru, vozilo se može videti napušteno nakon pokušaja pljačke, čini se da je zadnja ploča i prtljažnik pretrpeo veliku štetu kao rezultat vožnje blindiranog vozila.

U izjavi dostavljenoj SA Truckeru, portparol južnoafričke policije rekao je, "U četvrtak, 22. aprila, grupa muškaraca pokušala je da opljačka vozilo CIT-a na N4 u Pretoriji. Osumnjičeni su ispalili nekoliko hitaca u vozilo CIT-a u pokušaj da se zaustavi tokom brze potere ".

"Vozač CIT-a je neko vreme uspeo da izbegne pljačkaše, ali je kasnije zastao i čekao pljačkaše. Razbojnici su pobegli ne uzimajući novac. Još uvek nije bilo hapšenja ".

Bonus video:

02:04

KO JE NASLEDNIK VELJKA BELIVUKA? Stručnjaci upozoravaju: KRVAVI obračuni tek slede! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Drive)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.