OVO JE ŽENA S KOJOM JE BIL GEJTS PROVODIO JEDAN VIKEND GODIŠNJE! Melinda je SVE ZNALA!
An Vinblad, Foto: Printscreen/Youtube

ZANIMLJIVO!

OVO JE ŽENA S KOJOM JE BIL GEJTS PROVODIO JEDAN VIKEND GODIŠNJE! Melinda je SVE ZNALA!

Uvek su vrlo iskreno govorili o svom odnosu, a jedan od najintrigantnijih detalja njihovog braka je činjenica da nije izgubio kontakt s bivšom devojkom

Objavljeno:

Bil i Melinda Gejts bili su jedan među najpoznatijim parovima na svetu, a njihov brak potrajao je gotovo tri decenije. Kada su u ponejeljak objavili da se razvode nakon 27 godina braka istakli su da će i dalje zajednički biti angažovani u radu fondacije Bil i Melinda Gejts.

Uvek su vrlo iskreno govorili o svom odnosu, a jedan od najintrigantnijih detalja njihovog braka je činjenica da nije izgubio kontakt s bivšom devojkom te da se čak s njom nalazio jednom godišnje u njenoj kući - bez Melinde.

Ovaj krajnje zanimljiv detalj iz njihovog života prvi put je objavljen u javnosti 1997. u velikoj reportaži o poznatom paru koju je objavio ugledni časopis Time.

Bil Gejts upoznao je Melindu kada se ona zaposlila u Majkrosoftu 1987., kada je on bio u vezi s An Vinblad, američkom preduzetnicom za razvoj softvera i ulaganje, pisao je tada časopis Time. Razvili su čvrsto prijateljstvo koje se održalo i nakon raspada veze.

- Gejts se dogovorio sa suprugom da će on i Vinblad zajedno provesti produženi vikend svakog proleća. Gejts je odlazio u njenu kuću na obali, u Auter Banksu u Severnoj Karolini, pisao je u velikoj reportaži Valter Isaakson.

Tamo su se u džipovima vozili po pesku, glisirali i šetali plažom.

- Razgovaramo o svetu, sebi... čudimo se kako smo nas dvoje, vrhunski individualci, započeli veliku avanturu na rubovima tada malo poznate industrije i dospeli u centar neverovatnog svemira, izjavila je An Vinblad za Time.

An i Bil upoznali su se 1984. godine na kompjuterskoj konferenciji Ben Rosen-Ešter Dajson i na početku su imali virtualne spojeve. Išli su da gledaju isti film u isto vrieme, ali u različitim gradovima, a o filmu su razgovarali preko mobilnog. Ona ga je čak uspela nagovoriti da prestane jesti meso, ali bilo je to kratkog veka. Ubrzo je odustao od vegetarijanstva. Raskinuli su 1987. godine, a delomični razlog bio je taj što je Vinblad, pet godina starija, bila spremnija za brak od Bila, ali ostali su bliski prijatelji.

- Kada sam razmišljao da zaprosim Melindu, prvo sam An pitao za mišljenje, otkrio je 1997. Gejts.

Čitaoci su tada, ali i danas bili iznenađeni što je Melinda pristala na takav dogovor bivših ljubavnika.

Novinar Tajma je u reportaži vezu An i Bila nazvao jedinstvenom i neponovljivom.

- Bili su srodne duše, ali i umovi. Kada su bili zajedno na odmoru u Brazilu zajedno su proučavali udžbenik Džejmsa Vatsona 'Molekularna biologija gena' na 1.100 stranica, a zatim studirali bioinženjering. Na drugom odmoru u Santa Barbari na ranču, An je uzela audio snimke predavanja Ričarda Fejnmana na Sveutilištu Kornel, pa su zajedno izučavali fiziku.

Bonus video:

00:22

DARKO LAZIĆ OGLASIO SE ZA KURIR POSLE POŽARA NA OČEVOM GROBU: Komšije misle da je podmetnut, a pevač otkrio da je BABA KRIVA!

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.