KAKO SU SE UPOZNALI MELINDA I BIL GEJTS? Ona je imala druge MOMKE, a ja MAJKROSOFT!
Melinda i Bil Gejts, Foto: Profimedia

VENČALI SU SE POSLE 7 GODINA VEZE

KAKO SU SE UPOZNALI MELINDA I BIL GEJTS? Ona je imala druge MOMKE, a ja MAJKROSOFT!

Par se venčao 1994. godine na privatnoj ceremoniji koja je održana u Lanaiju na Havajima.

Objavljeno:

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts rekao je da se on i njegova supruga Melinda razilaze posle 27 godina braka.

Par se venčao 1994. godine na privatnoj ceremoniji koja je održana u Lanaiju na Havajima. U braku su dobili troje dece: Dženifer, Fibi i Rori Gejts.

Bil je upoznao Melindu ubrzo nakon što se ona 1987. godine pridružila Majkrosoftu kao produkt menadžer, dok su sedeli jedan pored drugog na poslovnoj večeri u Njujorku.

On je Melindu tada pitao da li može da izađe za dve nedelje sa njim na sastanak. Nju je njegovo pitanje veoma začudilo pa mu je rekla da nije sigurna gde će biti i šta će raditi za dve nedelje.

- Nisi dovoljno spontana - odgovorio joj je Bil tada.

Posle nekoliko godina zabavljanja, došli su do prekretnice u životu.

- Znate, puno nam je bilo stalo jedno do drugog i postojale su samo dve mogućnosti: ili ćemo prekinuti ili ćemo se venčati- pričao je Bil.

Jednog dana Melinda je ušla u Bilovu spavaću sobu i na tabli je ugledala spisak koji je nju potpuno iznenadio.

- Ugledala sam spisak na kom je Bil pisao koje su prednosti i nedostaci braka sa mnom - ispričala je Melinda u dokumentarcu koji je posvećen poznatom paru.

Bil se u intervjuu pravdao da to možda i nije bila najromatičnija stvar koju je uradio, ali je oslikavala težinu odluke koju je morao da donese. Njegovi roditelji bili su ravnopravni partneri i u životu i u poslu i on nije bio potpuno siguran da li je spreman na tako nešto, piše CBS.

- Želeo je da se venča, ali nije znao da li može da se jednako posveti braku i vođenju Majkrosofta - branila ga je tada Melinda.

Na početku njihova veza nije bila ozbiljna i niko nije mogao da pretpostavi da će prerasti u brak.

- Ona je imala druge momke, a ja Majkrosoft - rekao je Bil.

Godinu dana im je bilo potrebno da jedan drugom kažu "Volim te".

Venčali su se posle 7 godina veze, Bil je tada imao 38, a Melinda 29 godina.

- Mnogo je slična meni jer je optimista u životu i zanima je nauka. U komunikaciji sa ljudima je bolja od mene. Malo je manje tvrd orah nego ja- pričao je Bil o svojoj supruzi.

Par je ubrzo osnovao svoju filantropsku Fondaciju Bil i Melinda Gejts i iako se u početku bojao i sam je na kraju rekao da su vremenom postali "ravnopravni partneri".

Fondacija se bavi obezbeđivanjem školarina siromašnim manjinama, borbom protiv AIDS-a, bolestima koje preovlađuju u zemljama trećeg sveta, kao i drugim ciljevima. U 2000. godini fondacija je donirala Univerzitetu u Kembridžu 210 miliona dolara za Gejts Kembridž školarine, i milijardu dolara u fond „Junajted negro koledž“. Jedan od primarnih interesa Bila Gejtsa je poboljšanje državnih škola. Premka izveštajima magazina Forbs, Gejts je do sada dao više od 29 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe.

U maju 2006. fondacija Gejtsovih je dobila nagradu Príncipe de Asturias en Cooperación Internacional kao priznanje njihovom dobrotvornom radu. U novembru iste godine primili su nagradu Reda astečkog orla zbog njihovog humanitarnog rada u oblastima zdravstva i obrazovanja, posebno u Meksiku.

Razvod posle skoro tri decenije braka

Svet je juče zatekla vest da je par posle skoro tri decenije braka odlučio da se razvede. Bil je ovu vest objavio na svom Tviter nalogu.

- Posle mnogo razmišljanja i puno rada na našoj vezi, doneli smo odluku da okončamo naš brak... Više ne verujemo da možemo da se razvijamo zajedno kao par u sledećoj fazi našeg života - navodi se u izjavi supružnika.

Par se venčao 1994. godine na privatnoj ceremoniji koja je održana u Lanaiju na Havajima. Imaju troje dece: Dženifer, Fibi i Rori Gejts.

- Za 27 godina podigli smo troje dece i izgradili fondaciju koja na nivou celog sveta radi da omogući ljudima zdrave, produktivne živote. Nastavljamo da delimo veru u tu misiju i nastavićemo da zajedno radimo u fondaciji - navedeno je u objavi, uz molbu za "prostor i privatnost".

Par je tokom braka stekao četiri kuće sa ogromnim imanjem, poseduju veliki broj umetničkih dela, bogat vozni park, privatni avion i bogatstvo koje se procenjuje na više od 130 milijardi dolara.

Uzimajući sve ovo u obzir nema sumnje da će ovaj razvod privući veliku pažnju javnosti, a ostaje da vidimo da li će prestići njegovog konkurenta Džefa Bezosa koji je zbog razvoda od svoje supruge pre dve godine morao da joj isplati neverovatnih 35 milijardi dolara.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.