NAPALI PRINCA IZ SNEŽANE I 7 PATULJAKA! Kažu da ju je POLJUBIO BEZ NJENOG PRISTANKA!
Snežan i princ, Foto: Printscreen/Youtube

DA LI JE MOGUĆE?

NAPALI PRINCA IZ SNEŽANE I 7 PATULJAKA! Kažu da ju je POLJUBIO BEZ NJENOG PRISTANKA!

Oštra kritika je izazvala negodovanja na mreži, a mnogi su optužili "probuđene liberale" da su kulturu otkazivanja odveli predaleko

Objavljeno:

Preuređena verzija Snežanine vožnje je postala najnovija meta "kulture otkazivanja" - jer sadrži kultan poljubac šarmantnog prica koji se dešava dok ona spava i "bez njenog pristanka".

Tematski park u Anaheimu, u Kaliforniji, otvoren je u petak po prvi put posle više od 400 dana od kada je počela pandemija korona virusa - pokazujući svoju novouređenu verziju vožnje "Snežanina Očaravajuća Želja".

Međutim, ona je momentalno istrgnuta iz recenzije u kojoj kažu da je park trebao da izmeni klasiku crtanog filma iz 1938. godine i da izbegne kultni "poljubac prave ljubavi" koji je probudio Snežanu.

Kritičari SFGate-a Kejti Dovd i Džuli Tremain su napali vožnju zbog uvrštavanja "poljubca koji je dala bez pristanka, dok je spavala, što nikako ne može biti prava ljubav ako samo jedna osoba zna šta se događa".

"Zar se nismo već složili da je pristanak u ranim Diznijevim filmovima bio veliki problem?", napisao je par na veb stranici, digitalnom domu San Franisko Hronika.

"Podučavanje dece da ljubljenje, kada nije utvrđeno da li su obe strane voljne da se uključe, nije u redu?"

"Teško je razumeti zašto bi Diznilend 2021. godine odlučio da doda scenu sa tako staromodnim idejama o tome šta je dozvoljeno da muškarac radi ženi", napisali su, ističući druge primene u spornim temama u vožnjama.

"Zašto ne bismo ponovo zamislili kraj u skladu sa duhom filma i Snežane u Diznijevom stilu, ali to izbegava problem?", upitali su.

Oštra kritika je izazvala negodovanja na mreži, a mnogi su optužili "probuđene liberale" da su kulturu otkazivanja odveli predaleko.

"Da li ste svi mislili da će da napišu čitavu priču?, napisala je žena po imenu Alison, dok je Mat Martin dodao, "Snežana bi i dalje spavala da je do ludila sa leve strane i buđenja kulture."

"DAJTE MI ODUŠKA! PRESTANITE DA UZIMATE klasike koji su nas sve naterali da želimo srećne krajeve, snove, i mogućnost za boljim!!, napisala je osoba po imenu Alin.

"Roditelji bi trebali da budu u mogućnosti da nauče svoju decu o pristanku, kao i razlici između stvarnog i bajke", Natali Sadi je rekla.

"Odrasla sam sa bajkama i jako dobro razumem važnost pristanka. Dozvolite deci da uživaju u magiji bajke".

Kritika SFGate-a obnovila je napade na kultni film - sa japanskim rodnim studijama i profesorom sociologije Karue Muta 2018. godine insistirajući da pokazuje "seksualni napad nad osobom koja nije svesna".

Čak i Diznijeva zvezda Kristen Bel - koja je Ani iz Frozen-a davala glas - kaže da je ozbiljno ćaskala sa svojom decom o "Snežani".

"Zar ne mislite da je čudno da princ ljubi Snežanu bez njene dozvole? Jer ne možete nekoga da ljubite dok spava!", rekla je za časopis People 2018. godine.

Diznilend nije odmah odgovorio na poruke o kritikama. Međutim, pre dana otvaranja, park je rekao da očekuje da posetioci budu "oduševljeni ovom blistavom atrakcijom i tako slatkom pričom."

Promene uključuju novu audio i vizuelnu tehnologiju, laserske projekcije, novu muziku i nov sistem animacije.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/nypost.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.