Albanija: Socijalisti počeli postupak opoziva predsednika
Edi Rama, Foto: Pritnscreen

OPOZIV PREDSEDNIKA

Albanija: Socijalisti počeli postupak opoziva predsednika

Tokom predizborne kampanje 25. aprila, Meta je optužio levičarsku vladu premijera Edija Rame za vodenje "kleptokratskog režima" i za nekompetentni odgovor na pandemiju

Objavljeno:

Poslanici albanske Socijalističke partije premijera Edija Rame počeli su postupak opoziva protiv predsednika Iljira Mete koga optužuju za kršenje ustava tokom poslednjih izbora, izjavio je danas lider njihove parlamentarne grupe Taulant Bala.

On je rekao da je 50 socijalistickih poslanika zatražilo od parlamenta da pokrene istragu nakon što je utvrdilo da je Meta pre i tokom predizborne kampanje počinio radnje koje su u suprotnosti sa ustavom zemlje, preneo je AP.

Tokom predizborne kampanje 25. aprila, Meta je optužio levičarsku vladu premijera Edija Rame za vodenje "kleptokratskog režima" i za nekompetentni odgovor na pandemiju.

Meta je optužio Ramu da je sva zakonodavna, administrativna i sudska ovlašćenja skoncentrisao u svojim rukama.

Socijalisti su ubedljivo pobedili na izborima, obezbedivši 74 mesta u parlamentu sa 140 mesta, dovoljno da samostalno formiraju vladu.

Međutim, kako je za izglasavanje nepoverenja predsedniku države potrebno dve trećine glasova, neizvesno je da li će ih obezbediti.

Posle glasanja u parlamentu, konačnu presudu donosi Ustavni sud.

Bonus video:

01:14

TEHNIKA FARBANJA JAJA ZA KOJU NISTE ČULI: Brzo je i lako, a imaćete UNIKATNA USKRŠNJA JAJA

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.