MODERNA ĆE ISPORUČITI 34 MILIONA DOZA VAKCINA KOVAKSU: Podsticaj dok se program bori da obezbedi dovoljne zalihe!
Ilustracija, Foto: Profimedia

VAKCINACIJA NAJSIROMAŠNIJIH

MODERNA ĆE ISPORUČITI 34 MILIONA DOZA VAKCINA KOVAKSU: Podsticaj dok se program bori da obezbedi dovoljne zalihe!

Sporazum je usledio nakon što je SZO odobrila korišćenje vakcine za hitnu upotrebu, što je preduslov za korišćenje vakcina u okviru KOVAKS-a

Objavljeno:

Moderna će ove godine isporuciti 34 miliona doza svoje vakcine protiv kovid-19, a Švedska je donirala milion vakcina AstraZeneke globalnom programu KOVAKS, što predstavlja mali podsticaj dok se program bori da obezbedi dovoljne zalihe za vakcinaciju najsiromašnijih na svetu.

Iako je na snazi ugovor o kupovini vakcina dogovoren sa Modernom od 500 miliona doza, isporuka će početi tek u četvrtom kvartalu sa 34 miliona doza dostupnih ove godine, saopštio je danas Savez za vakcinu GAVI, preneo je Rojters.

Ostatak od 466 miliona biće dostupan tek naredne godine, dodao je GAVI.

Sporazum je usledio nakon što je SZO odobrila korišćenje vakcine za hitnu upotrebu, što je preduslov za korišćenje vakcina u okviru KOVAKS-a.

Švedska donacija je druga po redu od strane članica Evropske unije, nakon što je Francuska prošlog meseca izrazila zabrinutost zbog nejednakosti u distribuciji vakcina pošto su bogate zemlje stvorile zalihe vakcina za svoje građane.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.