"TO ŠTO SE VOJSKA VRAĆA NE ZNAČI DA MI ODLAZIMO": SAD spremne na sve SCENARIJE povlačenja trupa iz Avganistana!
Ilustracija, Foto: EPA/SAYED MUSTAFA

ratu nema kraja

"TO ŠTO SE VOJSKA VRAĆA NE ZNAČI DA MI ODLAZIMO": SAD spremne na sve SCENARIJE povlačenja trupa iz Avganistana!

Blinken je rekao da postoji veliki broj različitih scenarija nakon odlaska vojske iz Avganistana i da SAD moraju da budu spremne na svaki od njih

Objavljeno:

Vašington bi trebalo da bude spreman za bilo kakav potencijalni razvoj događaja u Avganistanu usled povlačenja američke vojske iz te zemlje, izjavio je državni sekretar SAD Entoni Blinken.

On je u intervjuu za Si-Bi-Es podsetio da je američka vojska angažovana u Avganistanu već 20 godina i da "ponekad Amerikanci zaborave zašto su tu došli".

Blinken je rekao da postoji veliki broj različitih scenarija nakon odlaska vojske iz Avganistana i da SAD moraju da budu spremne na svaki od njih.

Prema njegovim rečima, američka vojska je došla u Avganistan kako bi se suočila sa onima koji su izvršili napad u SAD 11. septembra 2001. godine.

- Došli smo da se suočimo sa ljudima koji su nas napali 11. septembra. I uradili smo to. To što se vojska vraća kući ne znači da mi odlazimo. Ne odlazimo - poručio je Blinken.

Blinken je naglasio da Ambasada SAD ostaje u zemlji i da se nastavlja podrška Avganistanu u ekonomiji, razvoju i humanitanim aktivnostima, kako iz Vašingtona tako i od američkih partnera i saveznika, prenio je TASS.

Predsednik SAD Džo Bajden saopštio je 14. aprila da će povlačenje američke vojske iz Avganistana početi ovog meseca i da će trajati do 11. septembra.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.