VELIKE PROMENE ZA ZATVORENIKE: Nova pravila - osuđenici mogu ranije na slobodu!
Zatvor, Foto: Profimedia

PROMENE U ZATVORU

VELIKE PROMENE ZA ZATVORENIKE: Nova pravila - osuđenici mogu ranije na slobodu!

Nova pravila stupaju na snagu danas, ali će proći meseci ili godine pre nego što bilo koji zatvorenik izađe ranije na slobodu

Objavljeno:

Kalifornija daje priliku zatvorenicima kojih ima 76.000, uključujući nasilne i one koji ponavljaju prestupe, da napuste zatvor ranije, jer država ima za cilj da dodatno smanji broj osuđenika u zatvorima.

Više od 63.000 zatvorenika osuđenih za nasilna krivična dela moći će da se kvalifikuju za dobro ponašanje na osnovu čega će im kazna biti skraćena za jednu trećinu umesto za petinu koja je bila na snazi od 2017. godine, preneo je AP.

Istu priliku ima i gotovo 20.000 zatvorenika koji služe doživotnu kaznu sa mogućnošću uslovnog otpusta.

Nova pravila stupaju na snagu danas, ali će proći meseci ili godine pre nego što bilo koji zatvorenik izađe ranije na slobodu.

Zvaničnici u zatvorima navode da je cilj nagraditi zatvorenike koji se poprave, dok kritičari kažu da će taj potez ugroziti javnost.

Od danas će i svi zatvorenici koji služe kazne u radnim kampovima sa minimalnim obezbeđenjem, uključujući i one u vatrogasnim kampovima, imati pravo da mesec dana ranije izađu za svaki mesec koji provedu u kampu, bez obzira na težinu zločina.

Izmene je ove nedelje odobrila državna kancelarija za administrativno pravo.

Bonus video:

01:14

TEHNIKA FARBANJA JAJA ZA KOJU NISTE ČULI: Brzo je i lako, a imaćete UNIKATNA USKRŠNJA JAJA

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.