DIVAN PORODIČNI GEST: Princ Hari je bratu dao neprocenjiv poklon, IMA NADE!
Princ Hari, Foto: AP

SVET

DIVAN PORODIČNI GEST: Princ Hari je bratu dao neprocenjiv poklon, IMA NADE!

Novi dokumentarac o kraljevskoj porodici otkrio je kako se princ Hari nesebično odrekao vereničkog prstena svoje majke, princeze Dajane.

Objavljeno:

Razlog je veoma emotivan, a to je kako bi ga njegov brat Vilijam mogao dati svojoj tadašnjoj verenici Kejt Midlton.

Naime, nakon što je princeza od Velsa poginula u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine, princ Čarls dopustio je svojim sinovima da odaberu komade iz njene kolekcije nakita koje će čuvati. Veruje se da je safirni prsten pripao Hariju, dok je Vilijam odabrao zlatni Kartijeov sat.

U dokumentarcu "Dajanina priča", bivši princezin batler Pol Burel objasnio je da je, nedugo pre nego što je princ Vilijam zaprosio svoju današnju suprugu Kejt, pre 10 godina, mlađi brat Hari ponudio starijem da svojoj verenici pokloni majčin prsten.

- Taj će prsten jednog dana sesti na presto. Hari se odrekao svog dragocenog blaga. To je nesebnično, ljubazno i tačno ono što je Dajana bila - dodao je Burel.

Prsten je sastavljen od 12-karatnog ovalnog plavog safira, okružen je sa 14 pasijansa i postavljen u 18-karatno belo zlato.

Tako prsten koji je Hari dobio u nasledstvo nije mogao otići na ruku njegove današnje supruge Megan Markl, ali zato se pobrinuo da i Megan ima komad iz Dajanine kolekcije. Sam je, naime, dizajnirao verenički prsten koristeći dva dijamanta koja su pripadala njegovoj majci uz središnji kamen iz Bocvane gde su bili zajedno na odmoru.

Bonus video:

25:01

CENTRALNI DNEVNIK 30.04.2021.

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.