DA LI KREĆE RAT? Tadžikistan i Kirgistan ZAPOČELI HAOS zbog kamera za nadzor!
Tadžikistan, Foto: EPA/AKHTAR GULFAM

ESKPLODIRAO EVROAZIJSKI BALKAN

DA LI KREĆE RAT? Tadžikistan i Kirgistan ZAPOČELI HAOS zbog kamera za nadzor!

Kako je saopštilo ministarstvo zdravlja Kirgistana 32 osobe su povređene u sukoba na granici

Objavljeno:

Vojske Tadžikistana i Krigistana, dve centralnoazijske republike koje su bile deo nekadašnjeg Sovjetskog Saveza sukobile su se juče na zajedničkoj granici, kada su pripadnici Tadžikistanskih snaga bezbednosti počeli da postavljaju kamere za nadzor koje bi snimale unutar teritorije Kirgistana. Kamere su bile postavljene na električni sub za javnu rasvetu kada je došlo do sukoba.

Vojnici na obe strane kako javljaju kirgistanski mediji su najpre počei verbalno da se svađaju i vređaju jedne druge, a onda su počeli kamenje da bacaju jedni na druge, a cela stvar eksplodirala je kad su vojnici pripucali jedni na druge.

Inače poslednji sukob je samo eskalacija konflikta koji je započeo još 17. aprila, kada su se stanovnici dva pogranična sela sukobila oko čišćenja vodozahvata. Jedni su smatrali da treba taj posao da urade zajednički, a drugi su se odlučili da to urade sami pa je tu još došlo od okršaja i konflikta.

Kako je saopštilo ministarstvo zdravlja Kirgistana 32 osobe su povređene u sukoba na granici. Od 32 ranjenika jedna osoba je preminula, a druga je u kritičnom stanju.

Jedna od teže povređenih je stanovnik sela Kok-Taš u regionu Batken koji je zadobio prostrelnu ranu desnog oka. Njegovo stanje se ocenjuje kao ozbiljno.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.