NEVEROVATNO!ŠPANSKI ANIMATOR SAVRŠENO DOČARAO:Poređenje kratera na Zemlji nudi novi osećaj njihove veličine (VIDEO)
Krater, Foto: Printscreen/Youtube

MATIČNA PLANETA

NEVEROVATNO!ŠPANSKI ANIMATOR SAVRŠENO DOČARAO:Poređenje kratera na Zemlji nudi novi osećaj njihove veličine (VIDEO)

Ovo poređenje počinje sa kraterom Haviland u SAD-u

Objavljeno:

Zemlja postoji već jako dugo. I tokom svog boravka kao planeta bila je zasuta sa mnogo kosmičkih objekata; najveći od njih su za sobom ostavili masivne kratere. U novom videu za upoređivanje veličine, Jutjuber "MetaBallStudious" nudi postrojavanje tih masivnih kratera. Možda će vas naterati da se preispitate koliko je zaista naša matična planeta ozbiljno oštećena.

MBS je nedavno objavio gore navedeno poređenje kratera na svom kanalu. MBS - španski animator koji ide pod imenom Aaro - je napravio nebrojene video snimke za uporođivanje veličina kratera poput ovog. Uključujući i one koji nude novi osećaj razmera za sve, od gradova, do ostrva, do meseca.

Ovo poređenje počinje sa kraterom Haviland u SAD-u; krater meteorita u okrugu Kiova u Kanzasu, prečnika oko 50 stopa. Odatle, međutim, krateri brzo rastu dovoljno da progutaju čitave gradove. I, u jednom trenutku, dostignu svoj zenit kraterom Vredefort od 120 kvadratnih milja u Južnoj Africi. Kao referencu, grad Litl Rok u Arkansasu ima približno isti otisak.

Pored Vredeforta, MBS takođe uključuje tri geološke karakteristike Zemlje koje geolozi sumnjaju da su krateri, ali još uvek nisu potvrđene. Tu spadaju krater Vilkes Land na Antarktiku, krater Šiva u Indiji i krater MAPCIS u Australiji.

Zajedno sa kraterima na Zemlji, MBS takođe uključuje i neke druge kratere iz Sunčevog sistema. Na primer, u poređenju velićine pojavljuje se i Odisej, nepotvrđeni krater širok 276 milja na Saturnovom mesecu, Tetida. Kao i Rembrant, još jedan ne potvrđeni krater na Merkuru širok 444 milje. Što se tiče najvećeg kratera na videu? Tu tituli uzima Helas Planitia na Marsu široka 1.400 milja. Možda će jednoga dana ljudi moći da prelete preko ovog kratera kako bi lično osetili njegovu veličinu. Na kraju, let je već stvar na Crvenoj planeti.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.