U NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU: Belgija danas ZATVARA GRANICE za putnike iz TRI ZEMLJE!
Belgija, Foto: EPA / OLIVIER HOSLET

pametno

U NAJKRAĆEM MOGUĆEM ROKU: Belgija danas ZATVARA GRANICE za putnike iz TRI ZEMLJE!

Prema zdravstvenim vlastima, britanski soj korona virusa je trenutno najrašireniji u Belgiji (86 odsto), a slede brazilski (4,9 odsto) i južnoafrički (3,7 odsto)

Objavljeno:

Belgijske vlasti odlučile su danas da zabrane ulazak u zemlju putnicima iz Indije, Brazila i Južne Afrike kako bi zaustavile širenje novih sojeva korona virusa.

"Transport putnika avionom, vozom, brodom i autobusom, uključujući tranzit, iz Indije, Brazila i Južne Afrike ka Belgiji biće zabranjen", navodi se u saopštenju belgijskog premijera.

Kako se dodaje, ministarka unutrašnjih poslova objaviće "uredbu o tome u najkraćem roku".

Belgijanci koji žive u te tri zemlje mogu da se vrate u zemlju, ali će morati da se testiraju i budu u karantinu. Zabrana se ne odnosi ni na odredjene profesije: zanimanja vezana za transport, mornare, diplomate ili članove medjunarodnih organizacija.

"Savezna vlada pomno prati razvoj epidemiološke situacije. Na nivou EU planiraju se dalje konsultacije, posebno sa susednim zemljama, u cilju postizanja koordinisanog pristupa", dodaje se u saopštenju.

Prema zdravstvenim vlastima, britanski soj korona virusa je trenutno najrašireniji u Belgiji (86 odsto), a slede brazilski (4,9 odsto) i južnoafrički (3,7 odsto).

Bonus video:

01:22

Centar za spoljnu politiku o prekrajanju granica, pomeranju stanovništva i novoj krizi na Balkanu

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.