OD KADA JE U TURSKOJ OSTALA BEZ STOLICE, URSULA SE NE SKRAŠAVA: Neće se završiti ovako, ima NOVU PORUKU ZA ERDOGANA
Ursula fon der Lajen, Foto: Printscreen/Youtube

SOFAGEJT

OD KADA JE U TURSKOJ OSTALA BEZ STOLICE, URSULA SE NE SKRAŠAVA: Neće se završiti ovako, ima NOVU PORUKU ZA ERDOGANA

Očekivala sam da da će me tako tretirati prilikom posete Turskoj pre dve nedelje, poput predsednika komisije, ali nisu

Objavljeno:

Prva žena predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, obećala je da će se boriti za ženska prava nakon što joj je uskraćena stolica tokom sastanka u Ankari sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom pre dve nedelje.

U obraćanju Evropskom parlamentu, vidno besna predsednica Komisije Ursula fon der Lajen, rekla je da je epizoda od 6. aprila, kada je bila smeštena na susednu sofu, dok su Erdogan i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel sedeli na unapred pripremljenim stolicama, pokazuje prezir prema političarkama.

U obraćanju Evropskom parlamentu, Ursula fon der Lajen je rekla:

- Ja sam prva žena koja je predsednica Evropske komisije. Ja sam predsednica Evropske komisije. Očekivala sam da da će me tako tretirati prilikom posete Turskoj pre dve nedelje, poput predsednika komisije, ali nisu.

- Ne mogu da nađem nikakvo opravdanje za to kako su se prema poneli prilikom susreta, pa moram da zaključim da se to dogodilo zato što sam žena. Da li bi se desilo isto da sam nosila odelo i kravatu? - upitala je Ursula fon der Lajen.

Video snimci sa sastanka tokom poseti Ankari postali su viralni, jer pokazuju da je fon der Lejen ostala zatečena kada su dvojica muškaraca sela na jedine dve pripremljene stolice, dok je ona morala da sedne na susednu sofu.

- Na snimcima prethodnih sastanaka nisam videla nedostatak stolica, ali opet, nisam videla ni žene - rekla je ona Evropskom parlamentu.

Obraćajući se direktno ženskim poslanicima, predsednica Ursula fon der Lejen je dodala: "Znate tačno kako sam se osećala. Osećala sam se povređeno i osećala sam se kao žena i Evropljanka - dodala je ona.

- Ovakvo ponašanje u suprotnosti sa vrednostima za koje se zalaže naša Unija i ovo pokazuje koliko daleko moramo još da pređemo pre nego što se žene tretiraju kao jednake, uvek i svuda - zaključila je rsula fon der Lajen.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.