ŽESTOK NAPAD VOJNE HUNTE U MJANMARU: Paravojne snage preuzele kontrolu u jednom od NAJVEĆIH OKRŠAJA! (VIDEO)
Mjanmar, Foto: Profimedia

postaja vojne hunte

ŽESTOK NAPAD VOJNE HUNTE U MJANMARU: Paravojne snage preuzele kontrolu u jednom od NAJVEĆIH OKRŠAJA! (VIDEO)

Snage vojne hunte raspoređene na teritoriji na kojoj aktivno deluje KNU duž granice sa Tajlandom odnedavno su ostali bez životnih namirnica, potvrdili su meštani koji su bili u kontaktu sa vojnicima

Objavljeno:

Na postaju vojne hunte u Mjanmaru, na teritoriji koju kontrolišu etničke paravojne snage Karenske nacionalne unije (KNU) uz istočnu granicu sa Tajlandom, jutros je izvršen žestok napad.

KNU je saopštila da je preuzela kontrolu nad vojnom postajom u jednom od najvećih okršaja od 1. februara kada je izvršen vojni puč, prenosi Rojters.

Prema rečima svedoka okršaji su počeli u cik zore, a na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidljivi su vatra i dim na jednom šumovitom obronku.

Predstavnik za spoljne poslove KNU Padoh Su Tau Ni izjavio je da je grupa zauzela kamp i potvrdio da su i na drugim lokacijama u toku borbene operacije.

Snage vojne hunte raspoređene na teritoriji na kojoj aktivno deluje KNU duž granice sa Tajlandom odnedavno su ostali bez životnih namirnica, potvrdili su meštani koji su bili u kontaktu sa vojnicima.

Iz KNU je saopšteno da je zbog oružanih sukoba, ali raketnih napada avijacije vojne hunte, u poslednjih nekoliko nedelja raseljeno oko 24 hiljade ljudi.

Bonus video:

01:22

ODLAZILI KAO MLADIĆI, A VRAĆALI SE KAO MUŠKARCI: Služenje vojske bila je POSEBNA ČAST! Evo kako je bilo u JNA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.