DŽONSON NEGIRA ŠOKANTNE IZJAVE IZ NOVINA: Nisam rekao bolje GOMILE TELA od LOKDAUNA!
Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

da znate

DŽONSON NEGIRA ŠOKANTNE IZJAVE IZ NOVINA: Nisam rekao bolje GOMILE TELA od LOKDAUNA!

Britanija ima peti najveći zvanični broj žrtava kovid-19 na svetu, sa 127.681 smrtnim slučajem, posle Sjedinjenih Država, Brazila, Meksika i Indije, prema Medicinskom univerzitetu Džons Hopkin

Objavljeno: 16:06h

Britanski premijer Boris Džonson porekao je danas da je izjavio da bi radije da se tela nagomilaju "u hiljadama", nego da naredi treću socijalnu i ekonomsku blokadu za suzbijanje infekcija korona virusom, kako je objavljeno u novinama.

List "Dejli mejl" citirao je neidentifikovane izvore koji tvrde da je u oktobru, ubrzo nakon što je pristao na drugo zaključavanje, Džonson na sastanku u Dauning Stritu rekao: "Nema više je*enih zaključavanja - neka se tela gomilaju na hiljade." Upitan da li je to izgovorio, Džonson je rekao emiterima: "Ne, ali opet, mislim da je najvažnija stvar koju ljudi žele da radimo kao vlada jeste da osiguramo da zaključavanja uspeju i jesu", prenosi Rojters.

Dejli Mejl nije odgovorio na zahtev za komentar, navodi Rojters Lider opozicione Laburističke stranke Kir Starmer rekao je da je zapanjen izveštajima u novinama.

"Ako je rekao te stvari, mora to da objasni", rekao je emiterima.

Džonson je nametnuo treću blokadu u januaru, iako kritičari tvrde da se to moglo izbeći da je popustio pritisku starijih ministara da drugu blokadu učini strožom.

Britanija ima peti najveći zvanični broj žrtava kovid-19 na svetu, sa 127.681 smrtnim slučajem, posle Sjedinjenih Država, Brazila, Meksika i Indije, prema Medicinskom univerzitetu Džons Hopkins.

Prošle nedelje Dauning Strit imenovao je Džonsonovog glavnog savetnika Dominika Kamingsa kao izvor curenja podataka protiv premijera. Kamings je, međutim, porekao da je on izvor.

Džonson (56) i Kamings (49) nekada su bili bliski saveznici koji su sarađivali na uspešnoj kampanji za izlazak Britanije iz Evropske unije na referendumu 2016. godine, navodi Rojters.

Kamings je, takođe, savetovao Džonsona u predizbornoj kampanji 2019. godine, kojom su konzervativci osvojili najveću parlamentarnu većinu od 1987. godine, ali je iznenada napustio premijerov kadar krajem prošle godine.

Kamings je rekao da je Džonson planirao da donatori tajno plaćaju obnovu njegovog stana u Dauning Stritu, dodajući da je to "neetično, glupo, moguće nezakonito - i gotovo sigurno prekršilo pravila o pravilnom otkrivanju političkih donacija".

Ministar odbrane Ben Volas danas je odbio da potvrdi ili porekne da li je Džonson dobio neprijavljeni zajam od političkih donatora da plati renoviranje stana.

Bonus video:

00:14

Goran Vesić o novim merama

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.