PROFESORKA (49) ZAVELA MALOLETNOG UČENIKA: Procurile LASCIVNE PORUKE, a i telefonu pronađene GADOSTI
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

PROFESORKA (49) ZAVELA MALOLETNOG UČENIKA: Procurile LASCIVNE PORUKE, a i telefonu pronađene GADOSTI

Profesorki Pejdž je određena kaucija od 300. 000 američkih dolara, a ukoliko bude osuđena, čeka je najmanje dve godine zatvora

Objavljeno:

Američku saveznu državu Teksas potresa skandal u čijem centru se nalazi profesorka biznisa u lokalnoj srednjoj školi, Helen Pejdž (49). Ona je optužena da je ušla u vezu sa svojim maloletnim učenikom i slala mu slike lascivnog sadržaja.

Profesorki Pejdž je određena kaucija od 300. 000 američkih dolara, a ukoliko bude osuđena, čeka je najmanje dve godine zatvora.

Telefon pun neprikladnog sadržaja

Zaposlene i roditelje učenika Oldajn srednje škole u Teksasu uznemirila je vest da je profesorka biznisa u toj školi uhapšena zbog osnovane sumnje da je zavela maloletnog učenika (15).

Policija Hjustona, koja je nadležna za područije na kojem se nalazi škola, saopštila je da je profesorkin telefon oduzet i poslat na veštačenje gde su se potvrdile sumje policije - memorija telefona bila je puna neprikladnih fotografija koje je profesorka Pejdž slala svom bivšem učeniku koji je u tom trenutku imao svega 15 godina.

Profesorka je uhapšena i optužena za zavođenje maloletnika.

Po navodima policije, ona je zavela maloletnika, tada učenika prvog razreda srednje škole, prošlog leta i od tad su komunicirali najčešće preko mobilnog telefona. Pejdž mu je slala neprikladne fotografije koje je sama pravila kao i lascivne slike sa društvene mreže Snepčet.

"Mi smo u vezi"

Mada je zavođenje maloletnika kažnjivo i po zakonu i po pravilima škole u kojoj radi, Pejdžova nije mnogo krila ono što radi - čak se time i hvalila.

Po izjavi jednog svedoka, ona je rekla kako je "u vezi" sa svojim bivšim učenikom i da se njih dvoje "vole". Ona je takođe rekla kako su "dečakovi roditelji sa tim upoznati."

Prilikom saslušanja profesorka Pejdž je rekla kako su se ona i njen učenik "voleli" i da su tokom lokdauna koristili najpre mobilne i imejlove za komunikaciju, ali da su kasnije počeli da koriste društvene mreže Snepčet i Instagram zbog manje mogućnosti da se privuče pažnja.

Ona je učeniku redovno slala eksplicitne slike kao i poruke lacivnog sadržaja.

Suočena sa dokazima, ona je priznala da je to "bila greška".

Kaucija od 300. 000 dolara i suspenzija

Pejdž je suočena sa ozbiljnim posledicama i pre nego što je proces na sudu formalno i započet. Odmah po početku istrage, ona je suspendovana sa mesta profesora i ako bude osuđena, automatski će dobiti otkaz.

Škola je saopštila kako "im je bezbednost učenika na prvom mestu" i da "neće tolerisati nikakvo neprikladno ponašanje svojih zaposlenih".

Pejdžovoj je određena kazna od 300. 000 američkih dolara kao i zabrana kontaktiranja učenika u strahu da ne bi nekako uspela da ga ubedi da promeni iskaz.

Međutim, nije nađen dokaz o seksualnom odnosu između njih dvoje što će uticati i na težinu optužbe protiv nje. U slučaju da se takve optužbe dokažu, čekaće je daleko veća kazna nego da se sve završilo sa neprikladnim porukama i fotografijama.

Ali, bilo kako bilo, izvesno je da Pejdžina karijera završena. Kao seksualni prestupnik, po američkim zakonima, moraće da bude upisana u registar prestupnika i teško da će ikad više moći da radi sa učenicima.

Biće joj takođe jako teško da nađe bilo kakav posao čak i da ne bude osuđena na zatvorsku kaznu. Kakve će posledice sve ovo ostaviti na učenika, teško je reći.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.