IRANCI PRETE IZRAELU! "Dozvaćete se pameti"
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/MAZEN MAHDI

napeto

IRANCI PRETE IZRAELU! "Dozvaćete se pameti"

Odnosi između Izraela i Irana i dalje na rubu ponora

Objavljeno:

Tokom proteklih nekoliko godina, Izrael je izveo niz vazdušnih napada na sirijsko tlo, za koje Tel Aviv kaže da imaju za cilj suzbijanje navodnog iranskog vojnog prisustva u zemlji.

Muhamed Bakeri, šef štaba iranskih oružanih snaga, obećao je odmazdu protiv mogućih poteza Izraela.

- Sigurno će napori koje su preduzeli u poslednjih nekoliko dana, ali i oni koje će preduzeti u budućnosti ugroziti njihove interese, a onda će se dozvati pameti - istakao je Bakeri.

General je odbio da komentariše ko stoji iza nedavnih incidenata, uključujući napade na brodove u izraelskom vlasništvu i raketni udar na nuklearno postrojenje u Izraelu, ali je izrazio uverenje da će "front otpora dati cionistima fundamentalni odgovor".

Primedbe su usledile nekoliko dana nakon što su izraelske odbrambene snage (IDF) obelodanile da su gađale raketne baterije u Siriji, odgovarajući na lansiranje rakete koja je pala ranije tog dana u blizini Nuklearnog istraživačkog centra Šimon Peres Negev.

Ranije je sirijska državna novinska agencija SANA izvestila da su sirijski PVO sistemi odbili izraelski raketni napad u blizini Damaska. Javljeno je da su najmanje četiri sirijska vojnika povređena u napadu, koji se dogodio oko 45 km severoistočno od Damaska.

Sirija stalno izveštava o vazdušnim napadima Izraela. Sirijska vlada više puta je raketne napade, koji su posebno ciljali skladišta naoružanja u Siriji, pripisala IDF-u.

Tel Aviv insistira da Teheran snabdeva oružjem Damask, što ujedno predstavlja napad na Izrael.

Iran poriče da je imao vojno prisustvo u Arapskoj Republici, osim savetnika poslatih na zahtev Damaska da pomognu sirijskoj vladi u borbi protiv terorističkih grupa.

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.