KORONA UTIČE I NA STRIPTIZETE: Barovi se otvaraju, ali uvode se POSEBNA PRAVILA
Ilustracija, Foto: Profimedia

grad greha

KORONA UTIČE I NA STRIPTIZETE: Barovi se otvaraju, ali uvode se POSEBNA PRAVILA

Striptizete moraju da budu udaljene od gostiju najmanje metar ukoliko oni nisu vakcinisani ili nemaju negativan test na koronu

Objavljeno:

Las Vegas, poznatiji kao Grad greha, konačno se otvara posle vanrednih mera uvedenih za sprečavanje širenja koronavirusa! Striptiz barovi u gradu počeće da rade od 1. maja sa 80 odsto kapaciteta, odlučili su nadležni i saopštili niz pravila koja će važiti za plesačice i njihove posetioce.

Preminulo 5.400 osoba u Nevadi

Naime, striptizete će moći da se bave svojim poslom, ali uz obavezno nošenje zaštitne maske. To znači da toples može, ali bez skidanja maske. Na drugoj strani, posetioci striptiz barova moraće da budu najmanje metar udaljeni od plesačica ukoliko nisu vakcinisani ili nemaju negativan test na kovid 19.

Na koledžima se ne šale - Obavezno vakcinisanje

Dva velika univerzitetska sistema u američkoj državi Kaliforniji - Univerzitet Kalifornije (UC) i Kalifornija stejt juniverziti (CSU), koji spadaju među najveće u SAD - saopštila su da nameravaju da traže obaveznu vakcinaciju protiv kovida za sve studente, nastavnike i osoblje na početku školske godine, na jesen. Nekoliko drugih američkih koledža takođe je navelo da će tražiti obaveznu vakcinaciju. Ova dva univerziteta, koja uključuju deset kampusa za Univerzitet Kalifornije i 23 kampusa za Kalifornija stejt juniverziti, najveći su sistemi u visokom školstvu SAD i obuhvataju 280.000, odnosno 485.000 studenata.

Ovaj test ne sme da bude stariji od nedelju dana. Podsećamo, striptiz barovi u Las Vegasu su ostali zatvoreni kada je guverner Stiv Sisolak odobrio otvaranje kockarnica, klubova i drugih radnji. Plan za otključavanje grada usred pustinje usaglašen je u četvrtak i on podrazumeva da frizerski saloni, saloni za tetoviranje i masažu mogu da rade, ali samo sa unapred zakazanim mušterijama. Radnje i restorani moći će da rade sa 50 odsto kapaciteta uz držanje distance od dva metra.

Hiljade bez posla

Prema zvaničnim podacima, koronavirus je u Nevadi odneo 5.400 života, što nije mnogo u odnosu na ukupan broj preminulih u SAD - 584.226, ili zaraženih - 312.000 u odnosu na 32.669.121, koliko je inficirano u celoj zemlji. Međutim, ekonomija ove pustinjske države je pretrpela teške posledice zatvaranja jer se najveći deo prihoda ostvaruje u turizmu.

Na hiljade barmena, konobara, zabavljača i hotelskih radnika je ostalo bez posla. Potpuno ukidanje restrikcija u Nevadi se očekuje od 1. juna. To zavisi od procesa vakcinacije. Prema poslednjim podacima, ukupno 43 odsto starijih od 16 godina u ovoj američkoj državi je primilo najmanje jednu dozu vakcine.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.