MISTERIOZNOJ ŠEFICI PODZEMLJA DUGOVAO MILIONE: Narko bos ubijen na pragu SVOJE KUĆE! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen

došao im kraj

MISTERIOZNOJ ŠEFICI PODZEMLJA DUGOVAO MILIONE: Narko bos ubijen na pragu SVOJE KUĆE! (VIDEO)

Njihov profitabilni posao doživeo je fatalan udarac kada je policija zaplenila kombi sa 186 kilograma 90-porocentnog kokaina u avgustu 2018. godine

Objavljeno:

Narko bos ubijen je na pragu svoje kuće jer je misterioznoj šefici podzemlja poznatoj pod nadimkom "Bankar" dugovao milione nakon što mu je britanska policija zaplenila drogu vrednu 20 miliona funti, što je najveća ikad kompnena racija u Velikoj Britaniji.

Liverpulska braća Džon i Alan Tobin prodavali su ogromne količine kokaina, heroina, kanabisa i ketamina svim mogućim narko bandama u zemlji uz pomoć svog "snagatora", bivšeg boksera Robija "Medveda" Brutona.

Njihov profitabilni posao doživeo je fatalan udarac kada je policija zaplenila kombi sa 186 kilograma 90-porocentnog kokaina u avgustu 2018. godine.

Zbog toga što su dugovali misterioznoj figuri podzemlja, poznatoj samo kao "Bankar", Džon Tobin (40) je ubijen ispred svog doma u Preskotu prošle godine.

Nikola Dejli, tužilac u ovom slučaju, ispričala je liverpulskom sudu da su do marta te godine. Tobini dugovali mnogo novca, što ne iznenađuje posle gubitka 186 kilograma droge.

- Džon Tobin je naročito bio pod pritiskom da vrati dugovanja ljudima. Morao je da proda svoju imovinu kako bi podmirio ove dugove, rekla je ona.

Policija je uspela da dešifruje tajne poruke koje su braća i ostatak njihove grupe slali preko EnkroČeta, tajne platforme za komunikaciju koju su kriminalci često koristili pre nego što su policijske snage uspele da je rasture, i gde je Tobinima rečeno da kontaktiraju nekoga po imenu "Bankar" kako bi dobili novac.

Dejli kaže da je "Bankar" zapravo žena, koja radi kao neka vrsta "računovođe" podzemlja ali da se ništa drugo o njoj ne zna.

Ispostavilo se da je Džon Tobin dugovao "Bankaru" velike količine novca i da je pokušao da proda nakit i satove kako bi ga vratio, ali da to očigledno nije uspeo jer je ubijen.

Tobini su godinama prodavali drogu, pre nego što je policija rasturila njihovu grupu. Alan Tobin je radio kao medicinski brat u zatvoru Ratbon i rekao je sudu da je u narko biznis ušao kako bi izdržavao petoro dece. Osuđen je na 20 godina zatvora.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 23.4.2021.

(Espreso/Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.