I GRCI SE POLAKO OPUŠTAJU: 3. maja relaksacija mera!
Grčka, Foto: printscreen/youtube

GRČKA I UGOSTITELJI

I GRCI SE POLAKO OPUŠTAJU: 3. maja relaksacija mera!

U televizijskom obraćanju oko rasporeda postepenog ukidanja restrikcija i ponovnog pokretanja ekonomskih i društvenih aktivnosti, premijer je rekao da će se turistička sezona otvoriti 15. maja

Objavljeno:

Grčka 3. maja otvara terase barova i restorana ali kretanja izmedju regiona će i dalje biti zabranjeno za vreme uskršnjih praznika, objavio je danas grčki premijer Kirijakos Micotakis.

U televizijskom obraćanju oko rasporeda postepenog ukidanja restrikcija i ponovnog pokretanja ekonomskih i društvenih aktivnosti, premijer je rekao da će se turistička sezona otvoriti 15. maja.

"Restorani će početi da rade na otovorenom 3. maja, a policijski čas će biti odredjen u 23 časa, sa obaveznim autotestovima za zaposlene, razmakom izmedju sedišta i svim poznatim sanitarnim merama", rekao je on.

Restrikcije kretanja medju grčkim regionima će biti i dalje na snazi za Uskrs, koji se slavi 2. maja, i biće dozvoljena pomeranja samo iz neophodnih porodičnih ili profesionalnih razloga.

Crkve će za uskršnje praznike biti otvorene ali broj vernika u njima će biti ograničen. Verske službe će se obavljati ranije tokom dana da bi se poštovao policijski čas.

Djaci osnovnih škola će se vratiti na nastavu do 10. maja, dok su srednje škole za decu od 16 do 18 godina već otvorene sredinom aprila.

"Imamo nove saveznike - vakcinaciju, autotestove kao i toplo vreme zbog čega se nadamo da će ova avantura bez presedana uskoro biti završena", rekao je Micotakis.

Od utorka Grci stari od 30 do 39 godina će imati pristup vakcini Astrazeneka, koje ima na raspolaganju zbog nespremnosti velikog dela stanovništva da se vakciniše, rekao je generalni sekretar u ministarstvu zdravlja Marios Temistokleos.

Grčka je danas zabeležila 3.015 slučajeva zaraze i 86 umrlih u poslednja 24 časa, čime je ukupno zaraženo 323.639 ljudi a umrlo 9.713.

Bonus video:

(Espreso/Beta - AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.