ERDOGAN PORUČIO: Turska teži miru, stabilnosti i razvoju celog Balkana!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Printscreen

samo da znate

ERDOGAN PORUČIO: Turska teži miru, stabilnosti i razvoju celog Balkana!

Erdogan se putem video veze obratio na svečanom otvaranju bolnice

Objavljeno:

Predsednik Turske Redžep Tajiop Erdogan danas je govoreći putem videa na otvaranju bolnice "Tursko-albanskog prijateljstva" u Albaniji, poručio da njegova zemlja teži miru, blagostanju, stabilnosti i razvoju Albanije, ali i celog Balkana, prenosi agencija Anadolija.

Erdogan se putem video veze obratio na svečanom otvaranju bolnice koja je sredstvima Turske izgradjena u jugozapadnom albanskom gradu Fieru. Projekat je vredan 70 miliona evra.

Tom prilikom Erdogan je rekao da Turska, u skladu s onim što nalaže bratstvo, duže od 30 godina pruža podršku albanskom socijalnom i ekonomskom razvoju.

"Težimo miru, blagostanju, stabilnosti i razvoju Albanije, ali i celog Balkana. Oni koji Tursku vide kao pretnju ili konkurenciju i deluju samo na osnovu vlastitih interesa, padaju u tešku zabludu", rekao je Erdogan.

On je naglasio da je danas otvorena bolnica još jedna karika u višedimenzionalnom prijateljstvu Turske i Albanije i podsetio da je albanski premijer Edi Rama u januaru boravio u poseti Turskoj tokom koje je ; formalizovao strateško partnestvo dve zemlje.

Bonus video:

01:58

LEKCIJA O ZAMRZNUTOM KONFLIKTU: Situacija iz Nagorno-Karabaha primer šta se može dogoditi Srbima i Albancima (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.