ZAVRŠEN NAJSKUPLJI BRAKORAZVODNI POSTUPAK ZAPOČET PRE 5 GODINA: Bivša supruga ruskog oligarha dobila PAPRENU SUMU!
Tatjana Ahmedova, Foto: Profimedia

konačno kraj

ZAVRŠEN NAJSKUPLJI BRAKORAZVODNI POSTUPAK ZAPOČET PRE 5 GODINA: Bivša supruga ruskog oligarha dobila PAPRENU SUMU!

Sudska borba vodila se oko bogatstva koje obuhvata nekoliko luksuznih vila, jahtu, helikopter, privatni avion i umetničku zbirku

Objavljeno:

Bivša žena ruskog oligarha danas je u najskupljoj brakorazvodnoj parnici ikada dobila čak 453 miliona funti (504 miliona evra).

Sudska borba vodila se oko bogatstva koje obuhvata nekoliko luksuznih vila, jahtu, helikopter, privatni avion i umetničku zbirku u kojoj se, između ostalog, nalaze dela Marka Rotka, Endija Vorhola i Demijana Hersta.

Tatjana Ahmedova je, naime, optužila bivšeg muža Farhada Ahmedova, oligarha bliskog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, i njihovog 27-godišnjeg sina Temura Ahmedova da su sakrili bogatstvo vredno milione kako joj ne bi isplatili iznos koji joj je Vrhovni sud odobrio u poravnanju 2016. godine.

- Od našeg razvoda 2016. godine ponašanje mog bivšeg supruga Farhada ostavilo je trag razaranja i bola. On je išao je putem osvete rođene iz njegovih laži, koja je pretila da uništi ne samo mene već i odnos između majke i sina. Srećom, ta veza je neraskidiva. Današnja presuda neizbežan je zaključak s obzirom na to da se Farhad na prvom mestu nije ponašao časno. Ovo rešenje trebalo je postići prijateljski, kao što sam ponudila u toliko navrata. Novac ne zamenjuje trajnu štetu i ožiljke moje dece niti razaranja kojima je Farhad izložio sopstvenu porodicu i decu, rekla je Ahmedova danas nakon presude u njenu korist.

Tako se završava najskuplji brakorazvodni postupak započet još pre pet godina.

GORКA BITКA

Farhad Ahmedov, čije se bogatstvo procenjuje na 900 miliona funti, rekao je kako smatra skandaloznom odluku iz 2016. godine.

Ahmedova je tvrdila da je njen muž, Rus rođen u Azerbejdžanu, preneo novac i imovinu na sina da ne bi morao da joj plati pomenuti iznos, ali su oni odbacivali njene tvrdnje i govorili da je ona znala da je otac poklonio sinu stan u ekskluzivnom londonskom naselju Uan Hajd park vredan 30 miliona funti.

Pre suđenja, zamrznuta su sva Temurova sredstva širom sveta, a sud mu je ograničio potrošnju na 3.000 funti nedeljno.

Temur smatra da majka nema pravo na 453 miliona funti očevog bogatstva koje joj je sud u Londonu odobrio 2016. zato što su se roditelji razveli još pre 20 godina zbog njene tajne veze s mlađim muškarcem. Otac je navodno ponudio majci 100 miliona funti, ali je ona u Londonu podnela zahtev za razvod i sudija joj je odobrio 41,5 odsto udela u bogatstvu ukupne vrednosti od jedne milijarde funti.

Bonus video:

00:35

ADVOKAT IVAN NINIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Evo šta se može zaključiti iz dokumenata koje je objavila BIA o smrti advokata Vladimira

(Espreso/ The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.