POROTA DONELA ODLUKU NA SUĐENJU ZA SMRT FLOJDA: Tek će biti pročitana!
Džordž Flojd, Foto: Profimedia

gotovo je

POROTA DONELA ODLUKU NA SUĐENJU ZA SMRT FLOJDA: Tek će biti pročitana!

Šovin, bivši policajac iz Mineapolisa optužen je za ubistvo

Objavljeno:

Porota u Mineapolisu donela je odluku na sudjenju bivšem policajcu Dereku Šovinu za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, i ona će biti pročitana kasnije popodne po lokalnom vremenu, u atmosferi pojačanih tenzija i straha od mogućih novih masovnih protesta poput onih koji su izbili prošlog proleća.

Šovin, bivši policajac iz Mineapolisa optužen je za ubistvo pošto što je duže od devet minuta klečao na Flojdovom vratu tokom privodjenja u maju prošle godine.

Taj slučaj je bio okidač za proteste širom Amerike i sveta protiv policijske brutalnosti i rasne nejednakosti i preispitivanje pitanja rasizma i policijske prakse u SAD.

Dvanaest porotnika razmatralo je iskaze 45 svedoka, uključujući prolaznike, policajce i eksperte, uz višesatne video dokaze. Porotnici su odluku doneli ; posle ukupno desetak sati većanja tokom dva dana.

Porotnici moraju da donesu jednoglasnu odluku za svaku od tri tačke optužnice protiv Šovina. Bivši policajac, koji je izmedju ostalog optužen za ubistvo drugog stepena, izjavio je da nije kriv.

Sudnica je okružena barikadama, a oko nje su rasporedjeni i pripadnici Nacionalne garde.

Bonus video:

00:25

ADVOKAT SRĐAN VIDOVIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Bolest najčeći razlog odlaganja procesa! Sudije ODUŠEVLJENE kad se suđenje odloži

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.