KO IDE U GRČKU NEKA SE SPREMI: Tropski talas stiže
Grčka, Foto: printscreen/youtube

GRČKA SPREMNA ZA NAS

KO IDE U GRČKU NEKA SE SPREMI: Tropski talas stiže

Svi građani Srbije koji sa sobom ponesu svu potrebnu dokumentaciju, moći će slobodno i bez ikakvih problema da uživaju u očaravajućoj lepoti Mediterana Grčke

Objavljeno: 20:38h

Letnja sezona se u Grčkoj zvanično otvara 14. maja, kada će se u zemlju girosa ulaziti i preko Makedonije, a dugoročna vremenska prognoza samo ide u prilog željama turista. Građani Srbije mogu da ulaze u Grčku nakon skoro 300 dana, koliko su granice bile zatvorene i za turiste iz naše zemlje. U Grčku se do svojih omiljenih letovališta u predsezoni može avionom i preko dva prelaza u Bugarskoj.

Od 14. maja najavljeno je da će biti moguće putovati u Grčku i sa negativnim brzim antigenskim testom, što će smanjiti troškove, a turiste iz Srbije će na grčkom primorju dočekati i vrelo sunce i tropske temperature.

Svi građani Srbije koji sa sobom ponesu svu potrebnu dokumentaciju, moći će slobodno i bez ikakvih problema da uživaju u očaravajućoj lepoti Mediterana Grčke.

Ipak, na odluku o letovanju najviše utiče prelepo vreme. Da će ovo biti žarko i vrelo leto, i to već od maja i juna, svedoči i dugoročna vremenska prognoza za najpopularnije turističke destinacije u Grčkoj.

VRELI SOLUN

Tokom maja na području Solunskog zaliva i u istoimenom gradu, u obližnjim poznatim turističkim destinacijama prognozirano je vreme karakteristično za ovaj period godine. Kako se Solun nalazi u području sredozemne klime, zahvaljujući otvorenosti grada i okoline, uticajima iz unutrašnjosti Balkana, vreme će pogodovati baš srpskim turistima. Već sada je najavljeno da će leto biti toplo i veoma prijatno. Što se tiče predsezone, maj i jun biće kao da je leto u punom jeku. Meteorolozi već sada prognoziraju temperature iznad 30 stepeni tokom ova dva meseca, a to je nešto što pogoduje i turističkim kompleksima.

SUNČANI HALKIDIKI

Maj donosi na Halkidiki prijatno i sunčano vreme unapred prognozirano. Sa minimalnom vrednosti temparature od 14 u jutarnjim časovima, a maksimalnom i do 30 stepeni, grčko poluostrvo sa svojim turističkim lepotama i čistim morem je idealna destinacija za odmor u predsezoni. Početkom juna, Halkidiki će se naći pod uticajem još toplijeg vremenskog talasa, koji je nastao kao posledica adekvatnih vremenskih uslova za ovaj period godine. Vreme će biti idealno za kupanje i sunčanje, uz minimalnu prosečnu vrednost temperature od 18 stepeni i maksimalnu od 31. Kako će se topli talas zadržati na Halkidikiju, nije isključeno da će temperatura premašiti i taj 31 podeok na skali.

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Grčke Mario Temistokle kaže da će u narednih nekoliko meseci u ovu državu stići sedam miliona antikovid vakcina.

– Granica sa Grčkom zvanično je otvorena. Do kraja maja može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Ono što dodatno uliva nadu za tropsko leto na grčkom primorju jeste to što je Grčka po uzoru na Izrael, ali i Srbiju, krenula sa masovnom vakcinacijom i ubrzanom imunizacijom stanovništva.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.