BUDISTIČKI MONAH ODSEKAO SEBI GLAVU GILJOTINOM: Verovao da će mu žrtva doneti SREĆU u ZAGROBNOM ŽIVOTU! (VIDEO)
11 godina je bio sveštenik, Foto: Printscreen/Youtube

NA SVOJ ROĐENDAN!

BUDISTIČKI MONAH ODSEKAO SEBI GLAVU GILJOTINOM: Verovao da će mu žrtva doneti SREĆU u ZAGROBNOM ŽIVOTU! (VIDEO)

Njegova braća su pored obezglavljenog tela našli i poruku u kojoj je naveo da je odsecanje glave njegov način slavljenja Bude

Objavljeno:

Budistički monah odsekao je sebi glavu giljotinom, i to za svoj rođendan, jer je verovao da će mu ta žrtva doneti sreću u zagrobnom životu.

Tamakron Vangpreča (68) napravio je u svom hramu giljotinu koju je postavio pored statue boga Indre koji je uradio istu stvar. Potom je obavestio sveštenike da planira da ih napusti, ali im nije rekao kako. Vangpreča je 11 godina bio sveštenik.

Njegova braća su pored obezglavljenog tela našli i poruku u kojoj je naveo da je odsecanje glave njegov način slavljenja Bude.

Vangpreča je, navodno, pet godina planirao ovu žrtvu kako bi se ponovo rodio kao više duhovno biće.

Sveštenikovo telo smešteno je u jedan kovčeg, a glava u drugi i onda su kremirani u šumi hrama na severoistoku Tajlanda.

Iako je bilo onih koji misle da je ispunio svoj cilj i postigao prosvetljenje, budističke vlasti kažu da je on pogrešno interpretirao verska učenja.

Nacionalna kancelarija za budizam poručila je vernicima da to nije praksa koja se ohrabruje, da se samoubistva nikako ne ohrabruju, a da, ako žele sreću u zagrobnom životu, treba da daju donacije ili oslobađaju uhvaćene ptice.

Bonus video:

00:13

Pucnjava na groblju Lešće

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.