ČLANOVI QAnona OTELI DEVOJČICU: Uradili su to po naređenju njene MAJKE?!
Dete, Foto: Profimedia

PREVARA...

ČLANOVI QAnona OTELI DEVOJČICU: Uradili su to po naređenju njene MAJKE?!

Policija je takođe navodno pronašla materijale za izradu eksploziva u stanu koji koristi jedan od optuženih

Objavljeno:

Dvojica muškaraca pokucala su prošlog utorka na kuću u francuskom selu Pulijer na granici sa Švajcarskom.

Otvorila im je starija žena koja ih je pitala šta traže. Odgovorili su da su zaposleni u instituciji za zaštitu dece i da su došli po njenu osmogodišnju unuku Miu.

Pokazali su ženi uverljive dokumente u kojima se navodi da je Mia tog dana morala da ide u obrazovni centar.

Baka, ništa ne sluteći, pustila je devojčicu sa dvojicom muškaraca. Treći ih je čekao u automobilu ispred kuće. Posle 20 minuta vožnje, umesto do centra, devojčica se našla u zagrljaju svoje biološke majke.

Počinioci su od ranije pod nadzorom

Ubrzo su pronađena trojica navodnih socijalnih radnika i još dva saučesnika u otmici, jer su prethodno bili pod nadzorom obaveštajne službe.

Muškarci su tužiocima rekli da ih je preko deteta kontaktirala majka deteta Lola Montemaggi (28) koja je od njih zatražila da otmu Miu. Francuski tužioci su otmicu opisali kao "vojnu operaciju" koju su vodili "izuzetno dobro pripremljeni" otmičari, povezanu sa pokretom teoretičara zavere KAnon.

Pokrenuta je i opsežna pretraga koja je otkrila šokantne detalje o rasprostranjenosti teorije zavere KAnon u Francuskoj i opasnostima koje njeni sledbenici predstavljaju za Evropu i svet.

Policija je takođe navodno pronašla materijale za proizvodnju eksploziva u stanu koji je koristio jedan od optuženih, zajedno sa dokumentima koji sugerišu da planiraju da eksplodiraju centar za vakcinaciju.

I dok su otmičari brzo zarobljeni, Mia je pronađena tek u nedelju. Pronađena je neozleđena u napuštenoj fabrici u švajcarskoj opštini Sainte-Croik, gde se skrivala sa majkom.

Naime, Lola Montemaggi izgubila je starateljstvo nad Mijom u januaru nakon što je sudiji rekla da želi da „živi na marginama društva“.

Sudija je tada dodelio starateljstvo Lolinoj majci i presudio da je Loli dozvoljeno da posećuje ćerku dva puta mesečno isključivo u prisustvu njene bake.

Prema Timesu, tužioci su otkrili da je Montemaggi ubrzo počela da planira da otme njeno dete, i nije bilo potrebno mnogo truda da se pronađu muškarci koji bi tu ideju pretvorili u akciju.

Poput Lole, optuženi su bili aktivni korisnici interneta i na Internetu su zagovarali ideje protiv uspostavljanja establišmenta, šireći mišljenja protiv nošenja maski, protiv vakcinacije i 5G mreže. Ali ono što je posebno zabrinjavajuće je činjenica da su muškarci takođe delili KAnon teorije zavere.

To nije usamljen slučaj

KAnon je desničarski ekstremistički pokret / kult koji je nastao u Sjedinjenim Državama i prema kojem su vodeće demokrate deo globalnog pedofilskog lanca i kanibalizma.

Lola Montemaggi osumnjičena je da je naredila otmicu svog deteta. Na njenom Facebook profilu pronađeni su dokazi da deli razne teorije zavere, uključujući i tvrdnju da su u Francusku infiltrirani satanistički pedofili.

Državni tužilac Francois Perain rekao je da su muškarci optuženi za otmicu deteta i da je Francuska podnela zahtev Švajcarskoj za izručenje majke deteta.

Francuska televizija BFM izvestila je da su muškarci razmišljali o otmici druge dece koja su bila pod starateljstvom socijalnih službi, jer su, prema njihovim rečima, te institucije predstavljale pretnju za bezbednost dece.

U poslednjih nekoliko godina bila su najmanje tri pokušaja otmice povezana sa KAnonom u SAD-u, a pokret je ubrzo našao sledbenike u desetinama zemalja širom sveta. Veliki broj sledbenika nalazi se u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Japanu i Italiji.

Ali KAnonova aktivnost takođe raste u Francuskoj poslednjih meseci, a prošlonedeljna otmica sugeriše da je pokret sada postao globalna pretnja.

„Ovaj incident naglašava transnacionalnu nasilnu ekstremističku dimenziju pokreta KAnon“, tvitovao je Marc Andre Argentino, doktorant sa Univerziteta Concordia koji proučava KAnon i slična kretanja. „Pretnja nasilnim ekstremizmom nije ograničena na Sjedinjene Države, ona je svuda gde postoje članovi KAnona.“

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.