MAKRON O SPUTNJIKU V: Ne mislim da je ruska vakcina rešenje!
Emanuel Makron, Foto: EPA-EFE/FRANCOIS MORI / POOL

EU

MAKRON O SPUTNJIKU V: Ne mislim da je ruska vakcina rešenje!

"Prvo, ako naše evropske sanitarne vlasti ne priznaju vakcinu, ne postoji način da se ova vakcina upotrebi na našem tlu. I u ovoj fazi ruska vakcina nije priznata od naših vlasti - rekao je francuski predsednik

Objavljeno:

Ruska vakcina protiv kovida Sputnjik V u ovom trenutku verovatno neće igrati ulogu u naporima Evropske unije da ubrza svoju vakcinaciju, jer još uvek nema odobrenje evropskog regulatora, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

- Ne mislim da je ruska vakcina danas rešenje za ubrzanje, jer će biti potrebno vreme da se dobije odobrenje evropske agencije i trebaće vremena da se na našem kontinentu proizvede takva vakcina - rekao je Makron za američku televizijsku mrežu Si-Bi-Es u intervjuu emitovanom juče.

On je ukazao na činjenicu da je proizvodnja vakcina u Evropi ubrzana i da će Francuska biti u situaciji da ispuni svoje ciljeve uz pomoć onoga što ima sada.

Prema francuskom lideru, nekoliko država članice EU odlučile su da započnu rasprave o Sputnjiku, ali u EU postoji i nekoliko jednostavnih principa.

"Prvo, ako naše evropske sanitarne vlasti ne priznaju vakcinu, ne postoji način da se ova vakcina upotrebi na našem tlu. I u ovoj fazi ruska vakcina nije priznata od naših vlasti - rekao je francuski predsednik.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.