ANGELA MERKEL PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE: Poznato i koje je cepivo odabrala! (FOTO)
Angela Merkel, Foto: EPA/HAYOUNG JEON

KLJUČ ZA POBEDU!

ANGELA MERKEL PRIMILA VAKCINU PROTIV KORONE: Poznato i koje je cepivo odabrala! (FOTO)

Pre Angele Merkel i Olafa Scholza AstraZenekom su već vakcinisani i drugi istaknuti političari poput predsednika Frank-Waltera Steinmeiera

Objavljeno:

Nemačka kancelarka Angela Merkel i vicekancelar Olaf Šolc vakcinisani su u petak protiv korona virusa vakcinom AstraZeneke.

"Radujem se što sam danas primila prvu vakcinu AstraZeneke i zahvaljujem svima koji se angažuju u akciji vakcinacije. Vakcinisanje je ključ za pobedu protiv pandemije", poručila je nemačka kancelarka preko Tvitera.

Kancelarka (66) nije objavila fotografiju vakcinacije, a njen glasno govornik objavio je Tvit na kojem se vidi knjižica vakcinisanja.

I 62-godišnji vicekancelar i ministar finansija Olaf Šolc objavio je da je primio prvu dozu vakcine AstraZeneka.

Prema odluci ministarstva zdravljaa, vakcina anglo-švedskog proizvođača u Nemačkoj se daje samo starijima od 60 godina. Stalno poverenstvo za vakcine (Stiko) je zbog nekoliko slučajeva tromboze koja se pojavila nakon vakcinisanja ovom vakcinom preporučila vakcinisanje samo te starosne grupe. Osobe koje su kao prvu vakcinu već primile Astraeneku, a mlađe su od 60 godina, u drugoj dozi primiće vakcinu Biontech/Pfizer ili Moderne.

Pre Angele Merkel i Olafa Šolca AstraZenekom su već vakcinisani i drugi istaknuti političari poput predsednika Frank-Waltera Steinmeiera.

Bonus video:

01:30

Epidemiolog Petrović objasnio proces proizvodnje vakcine Sputnjik V

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.