MUŠKARAC POKUŠAO DA POJEDE 50 JAJA IZ OPKLADE, PA PREMINUO: Lekari upozoravaju, NE RADITE TO!
Pojeo je 42 jaja, a zatim je pao u nesvest, Foto: Profimedia

tragičan kraj

MUŠKARAC POKUŠAO DA POJEDE 50 JAJA IZ OPKLADE, PA PREMINUO: Lekari upozoravaju, NE RADITE TO!

Prevezen je u bolnicu gde je vrlo brzo, uz sav trud lekara koji su pokušali da ga spasu, preminuo

Objavljeno:

Subhash Yada iz Indije izazvan je od strane prijatelja da pojede ogromnu količinu jaja, a ako u tome uspe on će mu dati 2000 indijskih rupija što je oko 170 evra.

Pojeo je 42 jaja, a zatim je samo pao u nesvest. Prevezen je u bolnicu gde je vrlo brzo, uz sav trud lekara koji su pokušali da ga spasu, preminuo.

Stručnjaci veruju da je tolika količina jaja uzrokovala ozbiljne poremećaje u probavnom sistemu što je ipak dovelo do oslabljenog rada srca zbog velikog unosa žumanaca koji povećavaju holesterol. Ovog muškarca u smrt je odveo izazov i kratki period u kojem je uneo veliku količinu jaja u organizam, ali lekari upozoravaju da bi i inače trebalo paziti na svakodnevni unos ove namirnice. Iako su jaja zdrava, ne bi trebalo preterivati - posebno ne sa žumancima. "Studije koje smo istražili i sugerišu da bi se cela jaja trebalo zameniti belancima ili alternativnim izvorima proteina zbog kardiovaskularnog zdravlja", rekao je Yigu Zhang sa Zhejiang fakulteta u Kini. Holesterol se može povećati kod preteranog unosa jaja, a u nekim slučajevima može dovesti do smrti.

Jedno veliko jaje sadrži 186 mg holesterola - samo u žumancu, pa lekari upozoravaju da izazove, kao što je bio ovaj koji je radio preminuli muškarac, ne radite, prenosi LADbible.

Bonus video:

02:03

HRANA, PRIJATELJI, BEOGRAD: NBA zvezde otkrile šta im fali iz otadžbine! Nurkićev odgovor posebno zanimljiv VIDEO

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.