BLINKEN SE OGLASIO NAKON POSETE KABULU: Ima važno UPOZORENJE ZA TALIBANE!
Entoni Blinken, Foto: Pritnscreen/Youtube

mora se

BLINKEN SE OGLASIO NAKON POSETE KABULU: Ima važno UPOZORENJE ZA TALIBANE!

Vašington će, takođe, nastaviti svoju humanitarnu podršku Avganistanu i zalaganje za prava žena i devojčica, poručio je Blinken

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas tokom posete Kabulu da je došlo vreme da se američke trupe povuku iz Avganistana i upozorio je Talibane da će svaki napad na njih naići na vrlo snažan odgovor.

Govoreći na konferenciji za novinare u američkoj ambasadi, Blinken je rekao da SAD nikada nisu nameravale da održavaju stalno vojno prisustvo u Avganistanu, preneo je Rojters.

"Ako bi Talibani napali naše snage tokom povlačenja to bi naišlo na vrlo snažan odgovor", naveo je Blinken i dodao da će se nastaviti američka podrška avganistanskim bezbednosnim snagama koje se bore protiv islamistickih pobunjenika.

On je kazao da će SAD intenzivirati svoju diplomatiju prema Avganistanu i učiniti sve što mogu da poboljšaju napore koji bi osigurali mirovni sporazum između Kabula i pobunjenika.

Vašington će, takođe, nastaviti svoju humanitarnu podršku Avganistanu i zalaganje za prava žena i devojčica, poručio je Blinken.

Bonus video:

04:04

PLJUŠTE UVREDE! Tramp i Bajden ne biraju sredstva! Istresli sav PRLJAV veš (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.