KONAČNO SE ZNA! Procureli detalji, poznato je šta je FILIP mislio o Megan Markl i Hariju
Princ Filip, Foto: AP

OTKRIĆE

KONAČNO SE ZNA! Procureli detalji, poznato je šta je FILIP mislio o Megan Markl i Hariju

Na kraju je prihvatio odluku svog unuka

Objavljeno: 07:41h

Skoro nedelju dana nakon smrti princa Filipa, koji je umro u 100. godini, otkrivaju se detalji razgovora unutar zidina Buckinghamske palate. Britanski mediji sada posebno pišu o tome šta je tačno princ Filip mislio o intervjuu svog unuka, princa Harija i Meghan Markle koji je dala Oprah Vinfrei, ali i o tome kakav je njegov stav na njihovom izlasku iz krune.

Za intervju je navodno mislio da je to čisto ludilo i da od toga neće proizaći ništa dobro. Nakon njihove odluke o preseljenju, rekao im je da to nije dobro ni za njih ni za Veliku Britaniju. Ali na kraju je prihvatio odluku svog unuka zaključivši da je to njegov život i da je najbolje da živi onako kako je želeo.

"Vojvodi od Edinburga bilo je veoma žao što su stvari išle tako. Pogotovo što je Hari od njega nasledio titulu marinskog generala i kapetana 2017. godine, a zatim ih se odrekao. Filip je taj posao radio 64 godine, a Hari je jedva preživeo. 30 meseci. Vojvoda to nije bio zadovoljan, niti je verovao u ispravnost odluke Harri-ja i Meghan-e, ali je saosećao sa unukovim nepoverenjem u medije i na kraju ga podržao da stvari radi na svoj način. Ljudi moraju voditi svoj život onako kako oni misle najbolje je, rekao mi je jednom prilikom “, otkrio je njegov biograf Giles Brandreth sa kojim je dugo godina radio za britanske medije.

Kako je otkrio, nije ga smetala činjenica da su intervju vodili dok je on bio u bolnici, već činjenica da su odlučili da o svojim problemima razgovaraju javno.

"Činjenica da je intervju prikazan dok je bio u bolnici nije smetala Filipu. Ono što ga je brinulo bila je zaokupljenost Harrija i Meghan vlastitim problemima i spremnost da o njima razgovaraju u javnosti. Jedno od njegovih pravila bilo je da televizijski intervjui biti zabeleženi, ali da nikada ne razgovaraju o privatnim stvarima. Znam da je to pravilo delio sa svojom decom, pa pretpostavljam da ga je delio sa svojim unucima. Na kraju, Filip je voleo Harrija, divio se njegovoj karijeri i smatrao ga dobrim čovekom, " zaključio je.je Brandreth.

Podsetimo, princ Hari sleteo je u nedelju u Ujedinjeno Kraljevstvo gde će morati u karantin, ali će moći da ode na sahranu svog dede zakazanu za 17. april. Njegova supruga Meghan nije mu se pridružila jer, prema uputstvima lekara, mora da se odmori zbog trudnoće, a kraljica je prihvatila tu odluku.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.