OVO JE RUS KOJI JE PREKINUO SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA: Kosovo je teritorija, NIJE DRŽAVA!
Dmitrij Poljanski, Foto: Printscreen/youtube

vest

OVO JE RUS KOJI JE PREKINUO SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA: Kosovo je teritorija, NIJE DRŽAVA!

Rođen 1971. u Moskvi, SSSR. 1993. diplomirao je na Moskovskom državnom univerzitetu (MGU), a 2001. diplomirao je na ruskoj Diplomatskoj akademiji MIP-a, a specijalnost su mu međunarodni ekonomski odnosi

Objavljeno:

Na samom početku, sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija je prekinuta, jer je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zahtevao da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država

– To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu – naglasio je Poljanski.

On je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN od februara 2018.

Rođen 1971. u Moskvi, SSSR. 1993. diplomirao je na Moskovskom državnom univerzitetu (MGU), a 2001. diplomirao je na ruskoj Diplomatskoj akademiji MIP-a, a specijalnost su mu međunarodni ekonomski odnosi.

1994. godine pridružio se ruskom Ministarstvu spoljnih poslova. Radio u ruskim ambasadama u Tunisu, Nemačkoj, Švedskoj, Austriji i Sloveniji. Od 1999. godine bavio se ekonomskim pitanjima EU, proveo je 3 godine u ruskoj misiji pri EU u Briselu i bio šef jedinice EU u ruskom MIP-u.

U periodu 2008-2011. Bio je zamenik ambasadora u Poljskoj, od 2011. do januara 2016. godine – zamenik direktora, Prvo odeljenje zemalja ZND. Bavio se evroazijskom ekonomskom integracijom, pitanjima vezanim za Evroazijsku ekonomsku uniju, funkcionisanjem Carinske unije i Jedinstvenim ekonomskim prostorom Rusije, Belorusije i Kazahstana u okviru STO.

Tečno govori engleski, francuski, nemački, poljski i arapski jezik. Ima diplomatski čin opunomoćenog izaslanika. Član odbora Ruskog saveta za spoljne odnose (SVOP).

Oženjen, ima jednu odraslu ćerku.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.