Unosan biznis: Srbi za 3.500 evra lažnim brakovima do papira u Nemačkoj!
Foto: Profimedia

istraga u toku

Unosan biznis: Srbi za 3.500 evra lažnim brakovima do papira u Nemačkoj!

Slovakinje bi prvo sredile sva dokumenta za venčanje u inostranstvu, a zatim su vođene u Srbiju gde bi nakon sklapanja braka dobijale 3.500 evra
Objavljeno: 12:02h

Slovačka policija presekla je kanal kojim su Srbi, Crnogorci ili Makedonci preko lažnih brakova za 3.500 evra dolazili do boravišnih i radnih dozvola.

Oni su dobijali dozvole u Nemačkoj, Danskoj i drugim zapadnim zemljama, a policija je uhapsila petoricu Slovaka koji su od toga napravili rentabilni biznis.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Slovakinje bi prvo sredile sva dokumenta za venčanje u inostranstvu, a zatim su vođene u Srbiju gde bi nakon sklapanja braka dobijale 3.500 evra.

I mi bismo hteli jednu takvu: Upoznajte prelepu najmlađu kraljicu na svetu! (FOTO)

- Zatim bi zajedno sa svojim lažnim suprugom odlazile u Nemačku ili Dansku i tražile dozvolu za boravak - kazala je danas za on lajn dnevnik Aktuality.sk portparol slovačke policije Denisa Balogova.

foto: AP

Dozvolu za boravak Slovakinje bi u Nemačkoj dobijale lako pošto su državljanke članice Evropske unije, a mladoženjama sa zapadnog Balkana odobravan je takođe bez problema boravak po osnovu spajanja porodice.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.