KORONA KOSI! IRAN PRIJAVIO REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH: Zemlja suočena sa četvrtim talasom
Iran, Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

pandemija

KORONA KOSI! IRAN PRIJAVIO REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH: Zemlja suočena sa četvrtim talasom

Dnevni broj preminulih porastao je na 291, što je najveći broj od 9. decembra

Objavljeno:

Iranske vlasti saopštile su danas da je registrovano 24.760 novih slučajeva kovida-19 u protekla 24 sata, u trenutku kada je zemlja suočena sa četvrtim talasom korona virusa.

Iranske vlasti su za najnoviji talas optužile milione ljude koji su putovali širom zemlje za iransku Novu godinu prošlog meseca, i koji su učestvovali u porodičnim okupljanjima uprkos zdravstvenih merama koje promoviše vlada, prenosi agencija Rojters.

Portparolka iranskog ministarstva zdravlja Sima Sadat Lari izjavila je za državnu TV da je identifikovano 24.760 novih dnevnih slučajeva, zbog čega se ukupan broj zaraženih popeo na 2.118.212 slučajeva.

Dnevni broj preminulih porastao je na 291, što je najveći broj od 9. decembra. Time je ukupan broj žrtava dostigao 65.055.

Zvanični Teheran je u subotu uveo desetodnevni lokdaun za veći deo države. Zaključavanjem su pogođene 23 od 31 provincije u Iranu.

Bonus video:

01:33

NESTVARNA SCENA! U BOLNICI GRMI HIT ŠEKIJA TURKOVIĆA: Korona odnosi živote, a KOVID BOEM svira i peva na bolesničkom krevetu

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.