SUSRET FON DEN LAJEN I MIŠEL: Prvi put nakon prošlonedeljnog INCIDENTA u Ankari
Šarl MIšel, Redžep Tajip Erdogan i Ursula fon der Lajen, Foto: Printscreen/Youtube

susret

SUSRET FON DEN LAJEN I MIŠEL: Prvi put nakon prošlonedeljnog INCIDENTA u Ankari

Incident su mediji prozvali "sofagejt", a prema izvorima iz Komisije, Ursula fon der Lajen je poručila da neće dopustiti da se slična situacija opet ponovi

Objavljeno:

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Europskog saveta Šarl Mišel danas su se sastali prvi put od prošlonedeljnog protokolarnog incidenta u Ankari.

Fon der Lajen i Mišel redovno održžavaju sastanke jednom nedeljno, a današnji sastanak izazvao je posebnu pažnju zbog incidenta koji se dogodio u Ankari prošlog utorka, prenosi Hina.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan primio je tada Fon der Lajen i Mišela, a na sastanku je Mišelu bio namenjen sto odmah do Erdogana, dok je Fon der Lajen morala da sedne na obližžnji kauč sa strane, dok je preko puta nje na drugom kauču bio turski ministar spoljnih poslova.

Incident su mediji prozvali "sofagejt", a prema izvorima iz Komisije, Ursula fon der Lajen je poručila da neće dopustiti da se slična situacija opet ponovi.

Portparol EK rekao je današnji susret predsednice EK i Mišela predstavljao uobičajeni nedeljni sastanak, na kojem su "razgovarali o nizu aktuelnih tema".

Hina dodaje i da postoji neslaganje dve institucije o tome ko prema protokolu predstavlja Europsku uniju u inostranstvu.

U Europskom savetu tvrde da Mišel kao predsednik ima prednost u protokolu, s čime se ne slažu u Evropskoj komisiji i kažu da oboje treba da imaju isti tretman.

Bonus video:

02:45

PUCALI SMO IZ TOPA NA BRODU REČNE FLOTILE! Odakle god da nas napadnu Vojska Srbije je spremna za odbranu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.