VLASNICI UGOSTITELJSKIH I REAKREATIVNIH OBJEKATA U RIMU NEZADOVOLJNI ZBOG ZATVARANJA: Policija SPREČILA protest!
Italijanska policija, Foto: Profimedia

italija

VLASNICI UGOSTITELJSKIH I REAKREATIVNIH OBJEKATA U RIMU NEZADOVOLJNI ZBOG ZATVARANJA: Policija SPREČILA protest!

Premijer Mario Dragi nagovestio je da će, ukoliko se epidemiološka situacija brzo ne popravi i ne ubrza vakcinacija, restorani ostati zatvoreni najmanje do kraja ovog meseca

Objavljeno:

Policija u Rimu sprečila je stotine ogorčenih vlasnika ugostiteljskih i rekreativnih objekata da se okupe na trgu ispred italijanskog parlamenta kako bi izrazili negodovanje zbog zatvaranja njihovih lokala i restriktivnih mera uvedenih protiv pandemije.

Demonstranti su danas izašli na ulice tražeći da vlada ukine uredbu kojom je do kraja aprila zabranjen rad restoranima, kafićima i barovima, pa čak i prodaja pića i hrane za poneti.

Preduzetnici kažu da vladina obećanja o naknadi dela izgubljenih prihoda nisu dovoljna da prehrane porodice i nastave da plaćaju radnike koji ne rade.

Vlasnici teretana, menadžeri bioskopa, muzeja, pozorišta i koncertnih dvorana bune se jer nije precizirano kada mogu da otvore svoja vrata za posetioce.

Premijer Mario Dragi nagovestio je da će, ukoliko se epidemiološka situacija brzo ne popravi i ne ubrza vakcinacija, restorani ostati zatvoreni najmanje do kraja ovog meseca.

Nakon što ih je policija sprečila da se probiju do parlamenta, demonstranti su proteste nastavili na velikom Narodnom trgu u Rimu.

Bonus video:

02:45

PUCALI SMO IZ TOPA NA BRODU REČNE FLOTILE! Odakle god da nas napadnu Vojska Srbije je spremna za odbranu!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.