PROTEST U ITALIJI: Sukob demonstranata i policije zbog NEPREKIDNIH OGRANIČENJA povodom pandemije
Protest u Italiji, Foto: Print Screen Youtube

protest u italiji

PROTEST U ITALIJI: Sukob demonstranata i policije zbog NEPREKIDNIH OGRANIČENJA povodom pandemije

Italijanska vlada je uvela ograničenja tokom proteklih 14 meseci kako bi obuzdala korona virus od koga je preminulo više od 114.000 ljudi

Objavljeno:

Demonstranti u Italiji su se danas drugu nedelju zaredom sukobili s policijom dok su vlasnici restorana i malih preduzeća protestovali protiv neprekidnih ograničenja uvedenih zbog pandemije.

Oko 200 ljudi iz cele Italije pokušalo je da dođe do kancelarije italijanskog premijera Marija Dragija, ali su ih zadržali policajci u opremi za razbijanje demonstracija, preneo je Rojters.

Uzvikujući "Svi smo radnici", neki demonstranti bacali su kamenje na policiju i palili vatromet koji je ispunio ulice dimom.

"Problem je što jednostavno ne znamo šta da radimo. Oni nam kažu da možemo samo da radimo dostavu, ali u mom kraju sa 3.000 stanovnika kakvu dostavu mogu da uradim", rekao je Silvio Besone, kuvar iz severnog regiona Pijemonta.

Italijanska vlada je uvela ograničenja tokom proteklih 14 meseci kako bi obuzdala korona virus od koga je preminulo više od 114.000 ljudi, što je drugi najveći broj u Evropi posle Britanije.

Dok je nacionalno zaključavanje u martu 2020. bilo široko prihvaćeno, ponovna ograničenja naišla su na negodovanje jer nije naveden rok do kada bi mogla da važe.

Bonus video:

02:45

PUCALI SMO IZ TOPA NA BRODU REČNE FLOTILE! Odakle god da nas napadnu Vojska Srbije je spremna za odbranu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.