DANAŠNI INCIDENT AKT NUKLEARNOG TERORIZMA! Teheran pokrenuo istragu
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/uluturkcuatsiz

Teheran je pokrenuo istragu

DANAŠNI INCIDENT AKT NUKLEARNOG TERORIZMA! Teheran pokrenuo istragu

Potpredsednik je dodao da Islamska Republika Iran zadržava pravo da na odgovarajući način odgovori onome za kog Teheran utvrdi da je kriv za napad

Objavljeno:

Iran je danas izvestio o napadu koji je okarakterisao kao "nuklearni terorizam" na objekat u Natanzu - dan nakon što je počelo obogaćivanje uranijuma.

Izraelski mediji ranije su tvrdili da incident nije "nesreća", već rezultat sajber napada, koji je verovatno izveo Tel Aviv. Natanz je u prošlosti već bio žrtva hakerskog napada putem virusa Stuknet.

Iranski potpredsednik Ali Akbar Salehi izjavio je da Teheran tretira današnji incident koji uključuje električnu mrežu nuklearne elektrane Natanz kao akt "nuklearnog terorizma".

- Iran osuđuje ovaj gnusni napad i podseća međunarodnu zajednicu i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju na potrebu borbe protiv takvih dela nuklearnog terorizma - rekao je Salehi.

Potpredsednik je dodao da Islamska Republika Iran zadržava pravo da na odgovarajući način odgovori onome za kog Teheran utvrdi da je kriv za napad.

Istovremeno, Salehi je današnji incident u nuklearnoj elektrani opisao kao "dokaz" da iranski neprijatelji "nisu uspeli u ometanju uspeha zemlje u sferi nuklearne energije i u pregovorima, pod kojima je, pretpostavlja se, podrazumevao razgovore između SAD-a i Teherana na oba njihova povratka u JCPOA, ili iranski nuklearni sporazum."

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media