FAJZER SE OGLASIO: Na redu je odobrenje za vakcinisanje ADOLESCENATA!
Fajzer, Foto: Profimedia

TRAŽE ODOBRENJE

FAJZER SE OGLASIO: Na redu je odobrenje za vakcinisanje ADOLESCENATA!

Vakcina je trenutno odobrena u Sjedinjenim Državama za ljude starije od 16 godina, a kako su kompanije saopštile da su zatražile proširenje ovlašćenja od američke Uprave za hranu i lekove kako bi se obuhvatila mlađa starosna grupa,

Objavljeno:

Farmaceutska kompanija Fajzer i njen nemački partner BioNTek saopštili su danas da su zatražili od američke Uprave za hranu i lekove da proširi upotrebu njihove kovid-19 vakcine i na adolescente starosti od 12 do 15 godina po hitnom postupku.

Vakcina je trenutno odobrena u Sjedinjenim Državama za ljude starije od 16 godina, a kako su kompanije saopštile da su zatražile proširenje ovlašćenja od američke Uprave za hranu i lekove kako bi se obuhvatila mlađa starosna grupa, prenosi Rojters.

Prošlog meseca kompanije su saopštile da je u kliničkom ispitivanju utvrđeno da je vakcina bezbedna, efikasna i da daje snažne odgovore na antitela kod dece od 12 do 15 godina.

Za sada, nejasno je koliko će regulatoru biti potrebno da pregleda podatke ispitivanja, iako je direktorka američkih Centara za kontrolu bolesti Rošel Valenski u četvrtak rekla za ABC njuz da očekuje da će vakcina biti odobrena za decu od 12 do 15 godina do sredine maja.

Bonus video:

00:23

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Sandra Bugarski pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.