OGLASILA SE AMBASADA AMERIKA POVODOM GODFRIJEVE VAKCINACIJE: Zadovoljan je!
Amerika i imunizacija, Foto: Beta/Miloš Miškov

SAD I VAKCINA

OGLASILA SE AMBASADA AMERIKA POVODOM GODFRIJEVE VAKCINACIJE: Zadovoljan je!

Ambasadoru su stigi rezultati nivoa antitela i srećan je nivoom koji je iznad onoga koji garantuje zaštitu od korona virusa

Objavljeno:

Ambasada SAD podelila je danas zadovoljstvo ambasadora Entonija Godfrija rezultatima testiranja na antitela na korona virus, stečenih tri nedelje nakon što je primio Fajzer vakcinu u Beogradu.

"Ambasadoru su stigi rezultati nivoa antitela i srećan je nivoom koji je iznad onoga koji garantuje zaštitu od korona virusa", rečeno je Tanjugu u Ambasadi SAD gde podsećaju da se ambasador Godfri kao deo diplomatskog kora vakcinisao u Beogradu vakcinom koju je obezbedila Vlada Srbije.

Ambasador SAD Entoni Godfri jutros je u Institutu za primenu nuklearne energije (INEP) proverio nivo antitela tri nedelje nakon vakcinacije, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što čhe INEP, uz podršku USAID-a, do kraja aprila dobiti prvu međunarodnu ocenu za ELISA testove koje su napravili.

Ambasador Godfri naveo je da je Institut izabrao za proveru nivoa antitela, jer ih smatra najboljim.

"Zato je USAID u okviru pomoći američke vlade Srbiji u borbi protiv korona virusa obezbedilo 145.000 dolara tehničke pomoći INEP-u. To će omogućiti nezavisnu evaluaciju njihovih ELISA testova na antitela", rekao je Godfri.

Ambasador je naveo da se prvi međunarodni rezultati očekuju tokom aprila, a da će INEP nakon toga, testove koje su sami izradili, moći da ponudi i za izvoz

Bonus video:

00:23

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Sandra Bugarski pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.