ERDOGANA NAZVAO DIKTATOROM: Jedan od lidera Evropske unije baca ulje po GORUĆIM ODNOSIMA SA TURSKOM (VIDEO)
Italijanski premijer Mario Dragi, Foto: Printscreen/Youtube

DRAGI OPLEO PO ERDOGANU

ERDOGANA NAZVAO DIKTATOROM: Jedan od lidera Evropske unije baca ulje po GORUĆIM ODNOSIMA SA TURSKOM (VIDEO)

Dvojica muškaraca zauzeli su dve raspoložive stolice, a Lajenovoj nije preostalo ništa drugo do da zauzme mesto na sofi

Objavljeno:

Italijanski premijer Mario Dragi nazvao je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana "diktatorom".

Dragijev ispad o turskom predsedniku bio je deo premijerovog komentara na "incident sa stolicom" kada je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen tokom razgovora u Ankari sa predsednikom Erdoganom i Šarlom Mišelom ostala bez mesta.

Italijanski premijer Mario Dragi nazvao je turskog predsednika "diktatorom", na pitanje novinara o "ponižavanju" Ursule fon der Lajen na pregovorima u Ankari ranije ove nedelje.

- Apsolutno se ne slažem sa Erdoganovim ponašanjem prema predsednici Lajen. Mislim da to nije bilo prikladno ponašanje i bilo mi je jako žao zbog poniženja koje je Lajenova morala da istrpi. Moramo biti iskreni sa ovim, nazovimo ih onakvim kakvi su, diktatori, sa kojima ipak treba sarađivati kada izražavaju različite vizije i mišljenja - rekao je Dragi novinarima.

Incident, koji je na društvenim mrežama već dobio naziv "Sofagate", dogodio se tokom nedavnog sastanka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana sa dvoje najviših zvaničnika EU - predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Dvojica muškaraca zauzeli su dve raspoložive stolice, a Lajenovoj nije preostalo ništa drugo do da zauzme mesto na sofi.

Da stvar bude još gora, incident se dogodio jer se očekivalo da će troje zvaničnika razgovarati o pitanju ženskih prava nakon povlačenja Turske iz Istanbulske konvencije o rodno zasnovanom nasilju.

Bonus video:

00:11
SRPSKA GLUMICA POKAZALA KRVAVO OKO: Miona Marković doživela povredu na snimanju!

SRPSKA GLUMICA POKAZALA KRVAVO OKO: Miona Marković doživela povredu na snimanju!

(Espreso/Sputnik Int.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media