MAĐARSKA UBLAŽILA MERE PROTIV KORONE UPRKOS REKORDNOM BROJU PREMINULIH: Nema zaključavanja, ponovo otvoreni kafići
ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

KORONA VIRUS

MAĐARSKA UBLAŽILA MERE PROTIV KORONE UPRKOS REKORDNOM BROJU PREMINULIH: Nema zaključavanja, ponovo otvoreni kafići

Mađarska je vakcinisala više od četvrtine od skoro 10 miliona stanovnika i ima drugu najvišu stopu vakcinacije u Evropskoj uniji

Objavljeno:

Mađarska vlada ukinula je danas nekoliko ograničenja zaključavanja, uprkos pozivu pojedinih lekara i medicinskih stručnjaka na oprez zbog rekordnog broja umrlih od kovida-19.Prodavnice i uslužne delatnosti koje su bile zatvorene od početka marta ponovo su otvorila svoja vrata, s ograničenim brojem kupaca, nakon što je premijer Viktor Orban najavio ukidanje mera zaključavanja kasno sinoć.

Orban je odluku o ublažavanju mera doneo u trenutku kada je dva i po miliona gradjana primilo prvu dozu vakcine, merilo koje je vlada postavila za postepeno ponovo otvaranje, ali se poklopilo sa novim maksimumom od 311 umrlih danas i rekordnim brojem smrtnih slučajeva prošle nedelje.

- Danas smo postigli važnu prekretnicu. ;Virus je vodio rat protiv nas, a jedino oružje koje obećava pobedu je vakcina, rekao je Orban u videu koji je juče objavio na Fejsbuku.

Pored ponovnog otvaranja, vreme kupovine je produženo do 21.30, a policijski čas skraćen za dva sata, počinje u 22.

Restorani i barovi otvoreni su samo za šaltersku prodaju i dostavu, dok su hoteli ostali zatvoreni.

Orbanovoj vladi je uspešna vakcinacija bitna ne samo zbog zaustavljanja epidemije već i što bržeg otvaranja i pokretanja ekonomije jer je sledeće godine čekaju izbori.

Mađarska je vakcinisala više od četvrtine od skoro 10 miliona stanovnika i ima drugu najvišu stopu vakcinacije u Evropskoj uniji, što je rezultat nabavki vakcina iz Kine i Rusije, pored onih dobijenih preko EU.

Bonus video:

00:22

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Beta-AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.