"NE DOZVOLJAVAJU MU DA SPAVA, MUČE GA U ZATVORU I USKRAĆUJU POMOĆ": Stiglo stravično saopštenje o Navaljnom! (FOTO)
Aleksej Navaljni, Foto: Profimedia

horor

"NE DOZVOLJAVAJU MU DA SPAVA, MUČE GA U ZATVORU I USKRAĆUJU POMOĆ": Stiglo stravično saopštenje o Navaljnom! (FOTO)

Već su pokušali da ga likvidiraju, sada ga drže u zatvoru i izlažu ga zatvorskim uslovima koji predstavljaju mučenje”, ukazala je Anjes Kalamar, generalna sekretarka AI

Objavljeno:

Organizacija Amnesti Internešenal saopštila je danas da je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni zatvoren u uslovima koji predstavljaju mučenje i moguće sporo ubistvo.

Iz AI tvrde da je Navaljni, koji prošle godine otrovan nervim agensom, a potom uhapšen, izložen mučenju u zatvoru, da mu se ne dozvoljava da spava i da mu se uskraćuje medicinska nega lekara kojem može da veruje u zatvoru, preneo je Rojters.

Aleksej Navaljni
foto: Profimedia

“Moguće je da ga ruske vlasti polaku ubijaju i pokušavaju da sakriju šta se sa njim događa. Nema sumnje da nadležni u Rusiji krše njegova ljudska prava. Moramo više da učinimo (za njega).

Već su pokušali da ga likvidiraju, sada ga drže u zatvoru i izlažu ga zatvorskim uslovima koji predstavljaju mučenje”, ukazala je Anjes Kalamar, generalna sekretarka AI.

Navaljni je prošle nedelje stupio u štrajk glađu pokušavajući da se izbori za adekvatnu lekarsku negu akutnog bola u leđima i u nogama, a Kremlj je odbio da se izjasni o ovom slučaju navodeći da je to u nadležnosti federalnih zatvorskih vlasti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.