NETANIJAHUA SNAŠLE NOVE MUKE: Pokušava da sastavi vladu, učiniće sve da izvuče Izrael iz spirale izbora!
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/ATEF SAFADI

bori se

NETANIJAHUA SNAŠLE NOVE MUKE: Pokušava da sastavi vladu, učiniće sve da izvuče Izrael iz spirale izbora!

"Učinio bih sve da izvučem Izrael iz spirale izbora"

Objavljeno: 07:06h

Benjamin Netanjahu, kome je danas povereno da pokuša da formira još jednu vladu, rekao je da će nova vlada Izraela biti "jaka, a ne paralisana" i da će učiniti "sve" da svoju zemlju izvuče iz "spirale" uzastopnih izbora.

"Učinio bih sve da izvučem Izrael iz spirale izbora", dodao je on dve nedelje posle četvrtih parlamentarnih izbora za manje od dve godine.

Predsednik Izraela Ruven Rivlin saopštio je danas da nijedan stranački lider nema dovoljnu podršku za formiranje vladajuće većine, ali je taj posao ipak poverio dosadašnjem premijeru Netanjahuu iako mu se sudi zbog korupcije.

"Znam stav mnogih, da predsednik ne bi trebalo da daje mandat kandidatu suočenom s krivičnom prijavom, ali zakon kaže da može", rekao je Rivlin i dodao da Netanjahu ima malo veće šanse nego drugi da formira vladu.

Na izborima 23. marta Netanjahuova stranka Likud osvojila je najviše, 30 poslaničkih mesta, ali sa svojim tradicionalnim saveznicima, verskim partijama i nacionalistima ima samo 52 poslanika, dok je za većinu u Knesetu i formiranje vlade potrebno 61 mesto.

Bonus video:

00:29

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Gorica Popović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.