EFIKASNA AKCIJA BRITANSKE POLICIJE: Uhapsila 107 demonstranata protiv većih policijskih ovlašćenja!
Policija, Foto: EPA/ERSOU

brzo

EFIKASNA AKCIJA BRITANSKE POLICIJE: Uhapsila 107 demonstranata protiv većih policijskih ovlašćenja!

Policija je navela da su jučerašnji protesti, nazvani "Ubiti Zakon", uglavnom bili mirni

Objavljeno:

Britanska policija je danas saopštila da je uhapsila u Londonu 107 demonstranata protiv plana vlade da poveća ovlašćenja policiji.

Juče su hiljade protestovale širom Velike Britanije, ogorčene zbog vladinog Predloga zakona o policiji, kriminalu, presudama i sudovima, koji je poslat u parlament.

Policija je navela da su jučerašnji protesti, nazvani "Ubiti Zakon", uglavnom bili mirni i da je većina učesnika poštovala mere protiv širenja korona virusa.

Mali broj demonstranata nastojao je da izazove haos, a uhapšeni su osumnjičeni za nasilničko ponašanje, napad na policajce i kršenje propisa usvojenih radi suzbijanja korona virusa, navela je policija.

Policija je dodala da je deset njenih pripadnika povredjeno, ali niko teže.

Prema Predlogu zakona, koji se odnosi samo na Englesku i Vels, a ne i na Škotsku i Severnu Irsku, policija bi imala veća ovlašćenja u postupanju prema učesnicima nenasilnih protesta, uključujući one koji su previše bučni, a osudjeni bi mogli da budu kažnjeni i novčano i zatvorom.

Nedavni protest zbog novog zakona u Bristolu, na jugozapadu Engleske, pretvorio se u nemire, u kojima je povredjeno nekoliko policajaca i zapaljeno više policijskih vozila.

Pitanje ovlašćenja britanske policije otvoreno je u javnosti nedavno, nakon ubistva Sare Everard za koje je osumnjičen policajac i žestokog odgovora bezbednosnih snaga protiv demonstranata koji su negodovali zbog tog zločina, ukazujući na strah žena na ulicama.

Bonus video:

00:23

JA SAM SE VAKCINISAO, VAKCINIŠTE SE I VI Grad Beograd i Vladika Stefan pozivaju sve da se PRIDRUŽE AKCIJI

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.