POTVRĐENO 30 SLUČAJEVA! Agencija za lekove objavila IZVEŠTAJ o anomalijama posle primanja ASTRAZENEKA VAKCINE
Ilustracija, Foto: Profimedia

VELIKA BRITANIJA

POTVRĐENO 30 SLUČAJEVA! Agencija za lekove objavila IZVEŠTAJ o anomalijama posle primanja ASTRAZENEKA VAKCINE

Britansko regulatorno telo je navelo da nije dobilo sličnu prijavu u vezi s vakcinom Fajzera i Bionteka koja je još u upotrebi, navodi agencija

Objavljeno:

Britanska Regulatorna agencija za lekove i medicinska sredstva (MHRA) potvrdila je 30 slučajeva zgrušavanja krvi nakon upotrebe vakcine AstraZeneka protiv kovid-19.

Rojters prenosi da je MHRA u četvrtak izvestila da je do 24. marta posle 18,1 miliona datih doza vakcine, primila prijave o 22 slučaja cerebralne venske tromboze i još osam drugih.

Britansko regulatorno telo je navelo da nije dobilo sličnu prijavu u vezi s vakcinom Fajzera i Bionteka koja je još u upotrebi, navodi agencija.

U petak je MHRA saopštio za "Fajnenšel tajms" i "Gardijan" da je sedam primalaca vakcine AstraZeneka umrlo nakon registracije retkih događaja zgrušavanja krvi, ali Rojters još nije uspeo da potvrdi ove navode regulatora.

MHRA, Evropska agencija za lekove i Svetska zdravstvena organizacija ponovili su da su koristi vakcine u prevenciji kovid-19 daleko veće od mogućeg rizika za stvaranje ovog tipa krvnih ugrušaka.

Bonus video:

00:23

JA SAM SE VAKCINISAO, VAKCINIŠTE SE I VI Grad Beograd i Vladika Stefan pozivaju sve da se PRIDRUŽE AKCIJI

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.